1515

Asienbörser: Jobbsiffror ger stöd

De asiatiska börserna inledde överlag veckan med stigande kurser i spåren av starka rapporter och fredagens sysselsättningsstatistik från USA som tolkats positiv. Flera börser höll fortfarande stängt med anledning av det kinesiska nyåret.

I Japan vägde Toyota tungt på indexet med en uppgång på knappt en procent.

Speltillverkaren Sega avancerade 3 procent i spåren av en stark rapport.

I Sydkorea, där marknaderna åter var öppna efter nyårsfirandet, adderade Hana Financial 4,1 procent, samtidigt som Woori Finance Holdings klättrade 3,8 procent.

"De oväntat starka vinsterna bekräftar det vi ser i den ekonomiska statistiken. Återhämtningen närmar sig ett skede där den upprätthålls av sig själv. Aktiemarknaderna är dock fortfarande sårbara för vinsthemtagningar givet den starka utveckling som varit samtidigt som inflationstrycket blir allt tyngre", säger Nader Naeimi på AMP Capital Investors till Bloomberg News.

På fredagseftermiddagen kom sysselsättningsstatistik som visade att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 36.000 personer i januari, vilket var sämre än den ökning på 146.000 personer Bloomberg News prognosgenomsnitt förutspått.

Samtidigt var arbetslösheten var 9,0 procent, bättre än de 9,5 procent som förutspåtts. Förra månadens siffra var 9,4 procent.

Table


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?