1515

USA-börser: Uppgång väntar i New York

Terminerna för de ledande USA- indexen indikerar en öppning uppåt när handeln i New York ska inledas på fredagen och väntas därmed följa den positiva utvecklingen i Europa.

Den högre riskaptiten kom efter att oljepriset vänt ned sedan USA, Saudiarabien och IEA försäkrat att de kommer att kompensera för samtliga störningar av oljeleveranser från Libyen. WTI handlades under eftermiddagen till runt 96:50 dollar per fat jämfört med torsdagens toppnotering på 103 dollar.

Sett till enskilda aktier var Boeing upp i förhandeln efter att ha tagit hem en order framför konkurrenten EADS från det amerikanska flygvapnet. Ordern avser 179 tankerflygplan och värderas till 35 miljarder dollar.

Vidare kan GAP komma att stiga efter att både rapporterat ett kvartalsresultat och lämnat prognos för 2011 som översteg analytikernas förväntningar. Dessutom utökade klädjätten sitt aktieåterköpsprogram med 2 miljarder dollar samt avser öka kvartalsutdelningen.

Lloyds, som är sekundärnoterad i USA, var kraftigt ned i förhandeln, efter att ha lämnat dystra prognoser för 2011 och då främst avseende kostnader som drar ned marginalen. Banken redovisade dock ett helårsresultat som överträffade analytikernas förväntningar.

Under eftermiddagen har fredagens makroagenda bjudit på reviderad statistik från det amerikanska handelsdepartementet som visade att USA:s bruttonationalprodukt, BNP, ökade med 2,8 procent i beräknad årstakt under fjärde kvartalet.

Enligt Bloomberg News prognosenkät väntade sig analytiker att BNP skulle ha ökat med 3,3 procent under perioden.

Kvar på makroagendan är klockan 15.55 det slutliga Michiganindexet för februari som väntas ha stigit till 75,4 från 75,1 i början av månaden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?