1515

USA-börser: Terminerna pekar nedåt

Terminerna för de ledande USA- indexen indikerar en något negativ öppning när handeln i New York ska inledas på måndagen.

General Electric steg i förhandeln efter att ha offentliggjort köpet av verksamheten Well Support Division från brittiska John Wood Group för cirka 2,8 miljarder dollar.

Wal-Mart gick i motsatt riktning och var ned i förhandeln efter att JP Morgan Chase sänkt rekommendationen för aktien till neutral från tidigare övervikt.

Emergency Medical Services, EMSC, har tecknat ett slutgiltigt avtal om att fusioneras med private equity- bolaget Clayton, Dublier & Rice. Avtalet innebär att aktieägarna i EMSC får 64:00 dollar per aktie, vilket motsvarar en rabatt på 9,4 procent jämfört med fredagens stängningskurs. Affären värderas till 3,2 miljarder dollar och har godkänts av styrelsen i EMSC.

Vidare väntas Nokia utöka fredagens nedgång som kom efter bolagets strategibesked. I Europahandeln har aktien noterats ned och i den amerikanska förhandeln är aktien ned drygt 4 procent efter att flera analytiker sänkt sina prognoser för bolaget.

Under veckan kommer telekombranschen att präglas av nyheter från telekommässan Mobile World Congress i Barcelona.

På makroagendan publiceras ingen tung statistik från USA på måndagen men senare i veckan riktas blickarna mot bland annat detaljhandelsdata, bostadsbyggande, industriproduktion och KPI för januari.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?