1515
Annons

USA-börser: Nedåt - trots positiv jobbsiffra

De amerikanska börsindexen sjönk tillbaka på fredagen efter att oro för EU-finansiering, vägt tyngre än en oväntad minskning av den amerikanska arbetslösheten.

"Summan av kardemumman är att vi gör framsteg när det gäller sysselsättningen, men det är inte tillräckligt för att kompensera farhågorna om Europa. Jobbrapporten var ganska bra, särskilt om du slänger in revideringarna. Dock är Europa en historia som aldrig tar slut", sade Richard Sichel, chefsinvesterare på Philadelphia Trust, till Bloomberg News.

Vid 15.15 var Dow Jones ned 1,0 procent till noteringen 11.921, det bredare S&P 500 sjönk 1,2 procent till 1.246 och Nasdaq Composite tappade 1,1 procent till 2.669.

Omsättningen var 140 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 390 miljoner aktier på Nasdaq.

Gällande Europa var G20-mötet i Cannes i fokus på fredagen.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy sade vid en pressträff att G20 har kommit överens om att stärka IMF:s resurser, men ännu inte kommit fram till specifika åtgärder för detta.

Han sade att G20 inte funnit "ett enskilt svar" på hur IMF:s resurser ska stärkas, utan finansministrarna inom G20 får nu arbeta vidare med att arbeta fram sådana specifika åtgärder.

Nicolas Sarkozy konstaterade också att IMF är "skyddsmuren" mot systemrisker.

Bland enskilda bolag sjönk Bank of America 3,6 procent, medan JP Morgan tappade 2,1 procent.

American International Group minskade 4,8 procent då försäkringsbolaget postat sin största förlust sedan 2009.

Starbucks, världens största coffee-shop operatör, steg 6,6 procent efter att ha redovisat att fjärde kvartalets resultat ökade hela 29 procent tack vare en högre försäljning i USA.

Fredagen är första dag för handel i rabattkupongsföretaget Groupon, där Kinnevik äger 1 procent. Företaget har tagit in 700 miljoner dollar i en nyemission inför noteringen, där aktier sålts för 20 dollar styck, och börsvärdet hamnade därmed på 12,7 miljarder dollar inför introduktionen.

Den för börshumöret viktiga rapporten över sysselsättningen i oktober visade på en arbetslöshet på 9,0 procent jämfört med väntade 9,1 procent enligt Bloomberg News. Antalet sysselsatta ökade med 80.000 personer under oktober, jämfört med väntade 95.000.

På obligationsmarknaden var den amerikanska tioåringen ned 4 punkter till 2,04 procent.

New York-börserna håller öppet 14.30-21.00 svensk tid under denna vecka då USA ännu inte gått över till vintertid.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?