1515
Annons

Råvaror: Uppåt för olja och metaller

Såväl olja som metaller handlades högre under torsdagens sena kvällshandel.

Räntesänkningar från ECB och besked från greklands finansminister Evangelos Venizelos om att folkomröstningen om landets sparpaket ställts in, sedan det grekiska oppositonspartiet Ny Demokrati slutit upp bakom skulduppgörelsen, lyfte både aktiekurser och råvaror.

Turerna kring grekkrisen var dock många under kvällen och oppositionsledaren Antonis Samaras sade att hans förslag om en övergångsregering tidigare idag har missförståtts av premiärministern Giorgios Papandreou.

"Han förstod inte, eller agerar som att han inte förstod vad jag sa. Jag bad Papandreou att avgå så att landet kan gå till nyval. Om han tolkade det som att jag vill regera med honom har han missförstått", sade Samaras.

Marknaden valde att ta fasta på finansministerns ord och tolkade det som om omröstningen var inställd och att Grekland kommer att förbli ett euroland.

Bland råoljorna var WTI-oljan i första termin upp 1:52 dollar till 94:02 dollar per fat, runt klockan 20.00. Brent steg samtidigt 1:45 dollar till 110:79.

"Vi lever rubrik för rubrik nu. Det finns mycket motsägande informationen därute, vilket gör marknaden väldigt volatil", sade Phil Flynn, vice analyschef vid PFG Best till Bloomberg News.

På basmetallmarknaden var kopparns tremånaderstermin upp 30 dollar till 7.915 dollar per ton.

Bland övriga var aluminium upp 19 dollar till 2.146 och zinkpriset steg 43 dollar till 1.970. Nickeln gick mot strömmen med en nedgång på 160 dollar till 18.420.

På ädelmetallmarknaden var spotpriset på guld upp drygt 25 dollar till cirka 1.764 dollar per uns medan silvret ökade 0:24 dollar till 34:510.

Table

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?