1515
Annons

Europabörser: Stigande kurser på nya förhoppningar

Europabörserna går upp på tisdagen inför finansministrarnas diskussioner om att använda räddningsfonden EFSF för att ge försäkringar till skuldländernas obligationsemissioner.

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble uppgav på tisdagen att det nu behövs tydliga beslut inom EMU. Marknadens nervositet är den största risken för valutaområdet och en skuldplan på 60 procent av BNP skulle öka förtroendet för EMU.

Försäkring, reseindustri, kemi, industri och finans är starka branscher. Ingen sektor går ned men teleoperatörer, livsmedel, läkemedel och gruvor stiger endast med blygsamma tal.

ING, Allianz, UBS, BASG och Deutsche Bank är stora aktier som stiger med mellan 2 och 3 procent.

Bankerna visar en splittrad bild då kreditvärderingsföretaget Moodys överväger att sänka kreditbetyget för 87 banker i 15 europeiska länder för att reflektera potentiellt borttagande av statligt stöd.

BNP Paribas avancerar 1,2 procent medan Danske Bank minskar 1,0 procent och HSBC går ned 0,3 procent.

Italienska marknadsräntor stiger efter dagens obligationsemission.

Italiens finansdepartement har på tisdagen emitterat statspapper med en löptid till år 2014 för sammanlagt 3,5 miljarder euro och till en ränta på 7,89 procent. Vid emissionen inkom bud på motsvarande 1,50 gånger den utbjudna volymen.

Frankrikes finansminister Francois Baroin uppger under tisdagen att det finns ett behov att förändra den ekonomiska styrningen inom euroområdet, att stärka budgetöversynen och att harmonisera skattesatserna.

Förändringarna ingår i ett förslag som sammanställs av regeringarna i Frankrike och Tyskland och som riktas mot att ändra nuvarande fördrag och bidra till att lösa statsskuldskrisen inom euroområdet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?