1515
Annons

Europabörser: Oron har dämpats

De ledande Europabörserna återhämtar sig i den inledande handeln på tisdag efter måndagens baisse. Oron för en omedelbar nedgradering av USA:s kreditbetyg har dämpats. Fyndköpare gav stöd till sentimentet. Den intitiala uppgången mattades dock av efter hand.

Som väntat så lyckades inte superkommittén komma överens om några budgetnedskärningar i USA. Panelledarna uppgav sig under gårdagskvällen vara "djupt besvikna" att de inte kunde nå en överenskommelse om nedskärningarna. däremot så hoppades de att kongressen skulle bygga vidare på deras arbete. Det rådde däremot enighet i superkommittén att nationens fiskala kris måste hanteras.

Kommentarer under natten mot tisdag från kreditvärderingsinstituten Standard & Poors och Moodys gör gällande att misslyckandet att nå en uppgörelse i budgetneddragningar inte utlöser en omdelbar nedgradering, vilket tycktes lugna marknaden. Fitch bekräftade också sin rating för USA, med tillägget att superkommitténs misslyckande kan leda till att Fitch justerar ned utsikterna för USA:s kreditbetyg till negativa.

På temat kris håller en ny sådan på att utvecklas i Belgien efter att premiärminister Elio Di Rupo erbjöd sig att avgå, enligt medieuppgifter på måndagen. Erbjudandet kom efter att mitten-höger partierna i Belgien rapporteras ha misslyckats att enas om hur underskottet ska kapas.

Standard & Poors delgav att Spaniens kreditbetyg AA- inte påverkas av utgången i söndagens val.

Råvarubolagen hade en bra dag BHP Billiton var upp 1,0 procent och Rio Tinto 1,4 procent på Londonbörsen. Även vissa pressade finansbolag hade en god utveckling för dagen med HSBC upp 1,4 procent och Lloyds Banking upp 1,2 procent.

Danske Bank förbättrades 3,5 procent efter beskedet att Cevian har köpt aktier i bolaget och nu kontrollerar drygt 5 procent av kapitalet. Enligt Alm Brands analytiker Stig Nymann hoppas investerarna förmodligen på att Cevian kommer att öka sitt ägande i bolaget ytterligare.

Finska Wärtsilä har lagt ett rekommenderat bud på teknologibolaget Hamworthy inom marinindustrin. Budet värderar Hamworthy till cirka 383 miljoner pund. Wärtsilä stärktes 0,1 procent medan Hamwothy ställdes upp 90 procent.

Thomas Cook rasade med 65 procent efter att reseoperatören uppgav sig vara i diskussioner med sina banker gällande sina faciliteter till följd av nedgången av handel inom vissa områden av verksamheten under innevarande år.

Table


Innehåll från VerizonAnnons

Fem nyckelfaktorer för att förverkliga planerna på det uppkopplade företaget

Ett uppkopplat företag kan förbättra sin konkurrenskraft betydligt. Men för vissa chefer kan digitaliseringsresan verka komplicerad och svår att få grepp om. Här är fem nyckelfaktorer för att kunna utveckla de mest innovativa lösningarna, samarbeta sömlöst med partners och samtidigt vara finansiellt framgångsrik.

Det uppkopplade företaget består av ett ekosystem där varje del av företaget är digitaliserat, inklusive försäljning, kundservice, ekonomi, HR, tillverkning, FoU, teknik, logistik och marknadsföring. 

– När dessa funktioner hanteras virtuellt, kan företag dra fördel av smarta processer som baseras på dataanalys och som möjliggör en säker och sömlös koppling mellan människor, processer och produkter, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

1. Digitala arbetsflöden måste baseras på robusta och säkra uppkopplingar 

En robust, säker och skalbar nätverksinfrastruktur utgör grunden för framgångsrika verksamheter. Det är därför viktigt att ta hänsyn till nätverket i beslutsprocessen redan från början och sedan bygga vidare på det. För att kunna dra nytta av teknik som 5G, MEC, artificiell intelligens och AR/VR behövs en plattform som levererar nätverkstjänster på ett smidigare, mer motståndskraftigt och mer molncentrerat sätt än vad traditionella nätverksinfrastrukturer gör. Detta kallas Network as a Service (NaaS) och i kombination med digitala möjligheter kommer det att vara nyckeln till framgång. 

2. Differentiera it-lösningar för specifika branscher

Standardlösningar för dagliga processer ligger fortfarande till grund för it-infrastrukturen som är tillgänglig för alla. Den stora skillnaden är införandet av differentierade it-lösningar. I den virtuella världen kan specifika applikationer snabbt rullas ut baserat på individuella behov. Dessa applikationer sitter närmare platsen där själva kundtransaktionen äger rum. Det innebär smidigare driftsättning och snabbare svarstider, samt specifika it-lösningar för enskilda avdelningar som stödjer innovativ utveckling.

3. Skapa ett starkt partnerekosystem

Digitalisering av processer och arbetsflöden gör det möjligt att samarbeta på nya sätt och med ett större partnerekosystem. Många företag har arbetat i silos, med isolerade it-system och begränsad leverantörskontrakt som innebär att det inte varit möjligt att samverka kring nya idéer. Genom att välja it-partners som fungerar bra ihop och som satsar på digitalisering kan företag påskynda innovation och bli mer träffsäkra. Därigenom har de möjlighet att dra nytta av expertis hos branschpartners och tillsammans skapa de bästa produkterna och tjänsterna.

4. Kom ihåg den mänskliga upplevelsen inom den digitala första arbetsplatsen

Den traditionella arbetsplatsen har förändrats under pandemin, och många företag går över till hybrida arbetsmiljöer med fler samarbetslösningar. Automatisering kommer inte att ersätta arbetskraften, utan snarare omdefiniera roller utifrån nya möjligheter. På den digitala arbetsplatsen måste företag vara noggranna med varje anställds arbetsmiljö och ta hänsyn till varje individs utbildning, trivsel och erfarenhet när de interagerar med de tekniska lösningar som företaget använder. Att förstå dessa miljöer i förhållande till de anställdas upplevelser kommer att bli avgörande för det uppkopplade företagets framgång.

5. Säkra den dynamiska världen

Varje företag behöver förstå att förmågan att skapa en säker och effektiv cyberverksamhet är detsamma som att skapa en säker och effektiv drift, vilket i sin tur är detsamma som att skapa en säker och effektiv affärsverksamhet.  Säkerhet kommer att ses som en affärskritisk tjänst, snarare än som en isolerad aktivitet, inom det uppkopplade företaget. Säkerhetstjänsterna bör vara inbyggda i den grundläggande infrastrukturen så att de möjliggör den flexibilitet som användare och data måste ha när det gäller tid och plats. Dessutom måste säkerhetstjänsterna vara kopplade till identitetslösningar som skyddar det uppkopplade företaget och dess data, varumärke, och människor.

– Min utmaning till företag runt om i världen är se till att 2022 blir det år som planerna på det uppkopplade företaget förverkligas – tekniken och expertisen finns redan. Det är viktigt att företag arbetar med globala partners som kan stödja dem under hela resan och erbjuda den flexibilitet, skalbarhet och anpassningsförmåga som varje företag behöver, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

Ta reda på mer om hur Verizon kan hjälpa dig på din resa mot att bli ett uppkopplat företag.  

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?