1515
Annons

USA-börser: Terminerna på svagt plus inför Feds räntebesked

Terminerna för de ledande amerikanska aktieindexen låg svagt på plus inför börsöppningen i New York på onsdagen.

I bakgrunden hade de europeiska börserna på flera håll repat mod och återgått till plus inför onsdagens räntebesked från Federal Reserve och torsdagens G20-möte.

Omkring klockan 13.30 var decemberterminen för Dow Jones upp 0,4 procent liksom terminen för det bredare S&P 500. Även Nasdaq Composite-terminen var 0,4 procent högre.

Börsdagen kan till stor del väntas handla om Federal Reserves räntebesked och den amerikanska centralbankens budskap och tonläge avseende utvecklingen för USA:s ekonomi. Enligt Bloomberg News analytikerenkät väntas den amerikanska styrräntan lämnas oförändrad på 0,25 procent. Fed publicerar samtidigt sina nya prognoser, och då de senaste var från i juni så väntas betydande revideringar. För BNP-prognosen väntas en sänkning för i år och nästa år, medan utsikterna för arbetslösheten väntas dras upp. Inflationsprognoserna antas däremot inte ändras i någon betydande omfattning.

Ett par ledtrådar inför fredagens officiella arbetsmarknadsrapport för oktober har lämnats inför den amerikanska börsöppningen.

Challenger-rapporten för oktober visade en ökning av varslen om uppsägning i USA med 12,6 procent jämfört med samma månad förra året.

ADP Employer Services rapport över den privata sysselsättningen under oktober visade att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 110.000 personer. Förväntningarna inför fredagens arbetsmarknadsrapport lyder på en ökning av antalet anställde med 95.000 personer totalt, inklusive en ökning med 125.000 anställda inom privat sektor.

Bland rapporterna på onsdagen överraskade Time Warner med ett bättre resultat än väntat för det tredje kvartalet, med hjälp av den senaste Harry Potter-filmen, och höjde resultatprognosen för helåret.

Aktien steg 2,0 procent i förhandeln.

Kabel-tv-operatören Comcast lyckades dock inte motsvara förväntningarna på bolagets resultat för det tredje kvartalet, men redovisade högre intäkter än analytikerna räknat med. Aktien var upp 1,2 procent inför onsdagsbörsen.

Mastercard slog förväntningarna på vinsten med råge med sin delårsrapport, och steg 6,1 procent i förhandeln med en allmänt positiv stämning mot bank och finans.

Bank of America var upp 3,4 procent, Citigroup steg 2,4 procent och Wells Fargo noterades 1,5 procent högre.

JDS Uniphase steg 6,7 procent i förhandeln med stöd av ett starkt kvartalsresultat som bolaget rapporterade efter börsstängning på tisdagen.

Kvar på den amerikanska rapportagendan för onsdagen finns bland andra Qualcomm, Clearwire, News Corp och Kraft Foods som alla rapporterar efter börsstängning i New York.

Department of Energy presenterar sin veckovisa rapport över de amerikanska oljelagren klockan 15.30.

Federal Reserve lämnar sitt räntebesked klockan 17.30, med en efterföljande presskonferens med Fed-chefen Ben Bernanke klockan 19.15.

På grund av att USA går över till vintertid först nästa vecka, är öppettiderna för börserna i New York 14.30- 21.00 svensk tid under innevarande vecka.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?