Annons

USA-börser: Terminerna vände upp efter jobbsiffror

Wall Street väntas inleda veckans sista handelsdag med uppgångar. Det blev en spännande väntan inför den så kritiska jobbstatistiken, och terminerna som inför jobbsiffrorna pekat nedåt vände uppåt när det visade sig att siffrorna överträffat förväntningarna.

S&P 500-terminen var klockan 15.54 upp 10,75 punkter medan Nasdaq 100-terminen steg 14,25 punkter.

Antalet arbeten utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 103.000 personer i september, och det blev bättre än prognoserna om 59.000 jobb. Utfallet i augusti reviderades dessutom till +57.000 från preliminärt oförändrade siffror.

Arbetslösheten uppgick till 9,1 procent under september.

Septembersiffrorna förstärktes dock av en engångseffekt om +45.000 telekomarbetare som återvände till sina jobb efter en strejk på Verizon i augusti.

"Den reflexmässiga reaktionen är positiv, men det blir svårt att spinna vidare på detta nummer som en start på en bättre trend, och lugna amerikaner om att det värsta är bakom oss", kommenterade Todd Schoenberger vid The BlackBay Group siffrorna för CNBC. Han påpekade att siffrorna kan ha slagit konsensus, men att de fortfarande är hemska.

Även de europeiska börserna gläds åt jobbsiffrorna som visar att världens största ekonomi kanske börjar få grepp om den ekonomiska situationen. Både guld- och råoljeterminer stiger.

Moodys har samtidigt haft ögonen på andra sidan Atlanten, och kreditvärderingsinstitutet sänker nu betyget på 12 brittiska finansiella institutioner efter en så kallad systemmässig översyn.

Beslutet kommer dagen efter att Bank of England meddelat att man ska öka sitt program för tillgångsköp till 275 miljarder pund, från 200 miljarder, och att den europeiska centralbanken ECB ingjutit hopp i investerarna genom beslut om likviditetsåtgärder som ska ge krisdrabbade banker ett andhål.

Bland bolagsnyheterna har Illumina rasat kring 32 procent i förhandeln efter att bolaget spått intäkter i det tredje kvartalet som nådde upp till analytikernas förväntningar.

Innehåll från MyntAnnons

Redovisningsbyrån tog digitalt kliv – “Sparar tid för oss och kunderna”

Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.
Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.

Istället för att lägga tid på att manuellt knappa in kvitton gick den svenska redovisningsbyrån över till automatiserade rutiner och processer. Med hjälp av en digital allt-i-ett-plattform frigör de nu tid och resurser både för sig själva och för sina kunder.

– I min roll som redovisningskonsult sitter jag ner med varje bolag individuellt och ser över vilka processer vi kan effektivisera. Där ser vi nästan alltid att det finns ett stort behov av att effektivisera just kvittoredovisningen, säger Alexandra Baresso som är redovisningskonsult på Elite Accounting.

Realtidskoll på redovisningen

Till sin hjälp använder byrån fintechbolaget Mynt, som erbjuder en allt-i-ett-plattform för utgiftshantering och bokföring. Med hjälp av smarta företagskort som skickar kvitton direkt in i bokföringen ges full insikt och kontroll över allt som spenderas, i realtid. Direktintegrationer med marknadens ledande bokföringssystem gör det till en smidig lösning, menar Lucas Lindholm, som är VD på Elite Accounting:

– Mynt sparar tid för oss, men även för våra kunder, då inte vi behöver sitta och knappa in kvitton manuellt. Kvitton kan smidigt och enkelt fotas, skickas in och så hamnar de direkt i bokföringen.

”Hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra”

Genom att digitalisera redovisningen kan Elite Accounting minska antalet arbetstimmar som läggs på administration och istället lägga större fokus på att skapa mervärde för kunderna. Det uppskattas från båda håll.

– Mynt hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra – det som våra kunder vill att vi gör, vilket är att lägga tid på det som kommer främja deras verksamhet bäst. Tjänsten har hjälpt oss att spara tid och pengar, men framförallt att positionera oss som en modern redovisningsbyrå, säger Alexandra Baresso.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera