USA-börser: Yahoo rusar efter budrykte

USA-börserna klättrade under onsdagens handel på spekulationer om att aktioner förbereds i syfte att lindra den europeiska skuldkrisen. På bolagsfronten rusade Yahoo och Research in Motion på rykten kring bolagen.

"Att bygga en brandvägg: det är det sätt som europeiska politiker nu äntligen förstår att skuldkrisen kan hindras från att spridas till Italien och Spanien", sade strategen Peter Boockvar till Bloomberg News på onsdagen.

Vid 21-tiden var Dow Jones upp 0,7 procent, S&P 500 ökade 1,2 procent, medan Nasdaq Composite steg 1,9 procent.

Research in Motion rusade 11,7 procent på rykten om att bolaget anlitat en investmentbank för att se över strategiska alternativ.

Enligt Wall Street Journal förbereder Yahoo finansiell information som ska skickas till potentiella köpare inom kort. Aktien avancerade 8,9 procent. Det ryktas även om att Microsoft förbereder ett bud på bolaget.

Finans- och Telekommunikationssektorn gick båda mot strömmen. Bank of America tappade 2,8 procent och Goldman Sachs var ned 1,8 procent. Bank NY Mellon föll 5,0 procent. Verizon och Sprint tappade 1,7 respektive 2,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?