Stockholmsbörsen: Öppning i dur

Börsen tog fasta på de positiva inslagen i tisdagsnattens nyhetsskörd och handlades upp 1 knapp procent i morgonhandeln, med draghjälp av energi och råvaror.

Energi var starkaste index i onsdagens morgonhandel på Stockholmsbörsen, anfört av Lundin Petroleum som noterades 3,73 procent upp till 128 kronor vid 9.30-tiden.

Bland vinnarna i storbolagslistan fanns även sfärkollegan Lundin Mining, 2,60 procent upp till 22,50 kronor samt verkstadsbolaget Autoliv, 3,45 procent upp till 332 kronor, och finansmannen Gustaf Douglas maktbolag Latour, 2,30 procent upp till 91 kronor.

Indextunga telekombolaget Ericsson noterades 1,90 procent upp till 64 kronor. Klädjätten Hennes & Mauritz steg med 1 procent till 197,50 kronor och Telia Sonera handlades 0,30 procent upp till 45 kronor.

Swedish Match och Holmen hörde till fåtalet storbolag i förlorarlistan. Aktierna föll med 1,15 procent till 223,50 kronor respektive med 0,9 procent till 252 kronor.

Börserna i Asien visade på onsdagen en blandad utveckling, efter att den förtröstan som amerikanska centralbanken Fed ingjutit dämpats av att kreditvärderingsinstitutet Moody's sänkt Italiens kreditbetyg.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?