Nordenbörser: Köpenhamn mot strömmen

Börsindexen i Oslo och Helsingfors rekylerade upp med Europa på onsdagen. Köpenhamn orkade däremot inte hänga med i uppgången, tyngt av en rad bolagsspecifika nyheter och nedgång för Novo Nordisk.

Vid stängning var OMXN40 upp 3,4 procent till noteringen 797,8. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index stängde enbart 0,3 procent upp. Novo Nordisk, som står för runt 40 procent av indexet, var ned 1,4 procent. DSV tappade 3,0 procent sedan Danske Markets justerat ned estimat och sänkt dess riktkurs.

Exane BNP Paribas sänkte riktkursen på Carlsberg- aktien på onsdagen. Aktien stängde ned 0,1 procent.

Danske Bank och Sydbank var däremot upp 5,5 respektive 1,4 procent. Pandora var störst vinnare, 5,7 procent upp.

I Oslo avancerade OBX-index med 4,1 procent. DNB NOR och Storebrand var upp 6,8 respektive 5,6 procent. Inom oljesektorn rusade PGS och TGS Nopec 11,0 samt 8,9 procent.

I Helsingfors lyfte OMXH25-index 3,9 procent. Metso och Yit hittades i topp bland vinnarna med uppgångar på 6,5 och 6,3 procent. Outokumpu orkade inte följa med i uppgången och stängde enbart 0,6 procent upp på onsdagseftermiddagen. Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7931 Nyhetsbyrån Direkt


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?