Europabörser: Ny dag i rött

Europabörserna handlades åter i rött på tisdagen. Den redan osäkra situationen i Grekland kryddades med en vinstvarning från Deutsche Bank och akuta likviditetsproblem för den fransk-belgiska banken Dexia.

Vid klockan 17.30 var Euro Stoxx 50 ned 1,6 procent medan det bredare Bloomberg 500-indexet tappade 2,8 procent.

Parisbörsens CAC 40 sjönk 2,5 procent. BNP Paribas var ned 5,1 procent och Dexia, som medgav likviditetsproblem med anledning av en stor och tveksamt värderad exponering mot grekiska statspapper, föll över 20 procent.

Air France-KLM tappade luft under vingarna sedan Iata, International Aviation Transport Association, uttalat att flygbolagets vinstprognoser är för höga. Aktien var ned 8,9 procent.

I Frankfurt sjönk DAX-index 2,4 procent. Oron för en vikande konjunktur tyngde fordonstillverkarna. BMW och Daimler tappade 2,7 respektive 2,9 procent.

I London backade FTSE med 2,2 procent. I spåren av fallande råvarupriser var BHP Billiton och Rio Tinto ned 1,4 respektive 2,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?