USA-börser: Svajigt på Wall Street

De amerikanska börsindexen handlades oregelbundet efter ett par timmars handel på måndagen. ISM-data för den amerikanska tillverkningsindustrin som visade sig vara bättre än förväntat dämpade oron något bland de amerikanska investerarna.

"Investerare har varit oroliga för att himlen ska falla ned över deras huvuden, men det gör den inte. Det finns otroligt mycket pessimism på aktiemarknaden som prisar in en recession. I USA hade vi bra ISM-siffror som visade att ekonomin sakta växer", sade Tom Wirth, förvaltare på Chemung Canal Trust till Bloomberg News.

Vid klockan 18.00 var Dow Jones upp 0,2 procent, S&P 500 sjönk 0,1 procent, medan Nasdaq Composite tappade 0,2 procent.

Bland bolag som stack ut i den oregelbundna handeln i New York hittades Yahoo som avancerade 5,0 procent. Det kinesiska Internetbolaget Alibabas styrelseordförande Jack Ma uttryckte på måndagen intresse för att förvärva Yahoo, som för närvarande äger 40 procent av Alibaba.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 6 punkter till 1,86 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?