Europabörser öppnar nedåt

Även de ledande Europabörserna sjunker.

I London faller FTSE-index med 2,3 procent, i Paris sjunker CAC-index med 2,8 procent och i Frankfurt backar DAX-index med 3,2 procent.

Grekland meddelade i går att landet inte räknar med att nå de besparingsmål som sattes upp av EU och IMF för några månader sedan. Landets budgetunderskott väntas 2011 och 2012 uppgå till 8,5 respektive 6,8 procent av BNP, jämfört med målen på 7,6 respektive 6,5 procent.

Getinge, som på morgonen meddelat att bolaget köper samtliga aktier i USA-baserade Atrium Medical för 680 miljoner dollar, omkring 4,7 miljarder kronor, sjunker 1,9 procent.

Loomis, som har tecknat ett avtal med nystartade BAB Bankernas Automatbolag värt cirka 500 miljoner kronor under en fyraårsperiod, sjunker 2,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?