Europabörser: Tvivel sänkte humöret

De ledande europeiska börsindexen handlades lägre under den sista handelstimman på fredagen. Efter torsdagens glädjeskutt infann sig ett visst tvivel på marknaden över torsdagens EU-uppgörelse.

Runt klockan 17.10 var Euro Stoxx 50 ned 0,7 procent, medan det bredare Bloomberg 500-indexet tappade 0,1 procent.

Europas investerare intog en något försiktigare position inför veckoslutet efter ett svagt utfall för en italiensk obligationsemission och efterföljande uppgifter om att nästa veckas G20-möte inte kommer att diskutera bidrag till stödfonden EFSF.

I London var FTSE-index ned 0,2 procent. Barclays tappade 2,6 procent och Lloyds var ned 5,0 procent.

Parisbörsens CAC 40 backade 0,3 procent. EDF sjönk 4,9 procent. Energijätten har stängt ned en av sina kärnkraftsreaktorer på grund av ett krånglande kontrollsystem.

I Frankfurt var DAX-index i stort oförändrad.

Med stöd av höjda rekommendationer lyfte Deutsche Bank 8,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?