Eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker sade efter uppgörelsen att han räknar med att finansmarknaderna kommer att analysera uppgörelsen och att de kommer att se att EU-ledarna ansträngde sig till ett maximum för att rädda Grekland och för att undvika smittorisk till andra länder.
"Detta syftar till att säkra finansiell stabilitet i hela eurozonen. Jag räknar med att finansmarknaderna kommer att se att vi tar bankrekapitalisering väldigt allvarligt", sade Jean-Claude Juncker, enligt Bloomberg News.
USA-räntorna sjönk något efter svensk stängning på onsdagen i avvaktan på hur EU-toppmötet skulle utvecklas.
Emissionen av femåriga statsobligationer för 35 miljarder dollar fick ett positivt mottagande. Räntan blev 1,055 procent, jämfört med väntade 1,082 procent, enligt Bloomberg News enkät. Bid/cover-nivån blev 2,90, lägre än 3,04 vid den senaste auktionen, men över de 2,80 som varit snittet vid de senaste tio emissionerna.
Andelen indirekta budgivare, som inkluderar utländska centralbanker, uppgick till 49,3 procent, jämfört med de 45,9 procent som noterades vid den senaste emissionen.
I dag, torsdag, emitteras sjuåriga obligationer för 29 miljarder dollar.
Det blir också en del statistik i form av BNP-estimat för tredje kvartalet, antalet nyanmälda arbetslösa, Bloomberg konfidensindikator, för förra veckan, samt kontrakterade husköp.
Analytiker spår att BNP ökade med 2,5 procent i beräknad årstakt under tredje kvartalet och att antalet nyanmälda arbetslösa sjönk marginellt från föregående vecka.
I torsdagens asiatiska handel pekar de amerikanska marknadsräntorna uppåt, med tvåårsräntan oförändrad på 0,28 procent och tioåringen upp 7 punkter till 2,23 procent, räknat från onsdagens svenska stängning. EU-uppgörelsen minskade efterfrågan på den trygga hamn som de amerikanska statsobligationerna ses som.
Japanska räntor visar däremot begränsade rörelser på torsdagen inför räntebeskedet från Bank of Japan som väntas under morgonen.
Detaljhandelsförsäljningen i september var klart svagare än väntat. Försäljningen i den japanska detaljhandeln sjönk med 1,5 procent i september, jämfört med månaden före och med 1,2 procent jämfört med ett år tidigare.
Analytiker hade väntat att försäljningen skulle ha sjunkit med 0,5 procent från månaden före och sjunkit 0,1 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News enkät.
På valutamarknaden stärktes euron rejält mot dollarn efter torsdagsmorgonens besked från EU-toppmötet.
Australienska dollar fick också en knuff uppåt då riskaptiten ökade.
Samtidigt har yenen stärkts mot dollarn under natten. Jämfört med nivån vid svensk stängning på onsdagen är dock dollarn lite starkare och handlas åter över 76-strecket.
Kronan har blivit 5 öre starkare mot dollarn och 1 öre starkare mot euron, sedan på onsdagseftermiddagen.
För svensk del riktas blickarna närmast mot Riksbankens räntebesked och penningpolitiska rapport, som publiceras klockan 9.30.
Riksbanken väntas meddela att reporäntan lämnas oförändrad på 2,00 procent, enligt SME Direkts enkät bland 15 ekonomer, där samtliga räknar med styrräntan lämnas oförändrad nu.
Ekonomernas prognos om reporäntan vid årsskiftet landar i genomsnitt på 1,95 procent (median 2,00), med ett intervall på 1,50-2,00 procent. För slutet av 2012 pekar genomsnittsprognosen mot en reporänta på 2,01 procent (median 2,13), med ett intervall på 0,75-2,75 procent.
SCB publicerar finansmarknadsstatistik och i riksdagen är det statsministerns frågestund.
Från övriga Europa väntas M3 samt indikatorn för företagsklimatet och barometerindikatorn för oktober för euroområdet. Det blir även preliminär KPI från Tyskland och belgisk KPI.