Europabörserna: Oregelbundet inför toppmötet

Europabörserna handlas i oregelbundet territorium på onsdagsförmiddagen, med störst fokus oundvikligen på EU-toppmötet idag varifrån nyheter om de europeiska ledarnas lösningar på eurozonskrisen så småningom väntas.

Än så länge vilar en osäkerhet över marknaderna, där handlarna inväntar mer information om bankrekapitalisering, räddningsfonden EFSF och storleken av den privata sektorns involvering i Grekland från mötetsdeltagarna.

"Tvivlen över om en varaktig och meningsfull lösning kan hittas kvarstår", sade en investerare till Dow Jones Newswires, medan en annan noterade att det är bristen på detaljer som kan få investerarna att bli besvikna idag.

På bolagsnivå lyfter Heineken med närmare 1 procent efter en delårsrapport som visade att intäkterna ökat något i det tredje kvartalet, samtidigt som bryggerijätten upprepade sina utsikter för helåret.

Också British American Tobacco kom med delårssiffror, och de visade en ökning i försäljningen under niomånadersperioden. British American Tobacco är fortsatt på rätt spår mot en god resultattillväxt för helåret var beskedet, och aktien ökar med 0,2 procent.

Merck stiger med närmare 5 procent efter att bolaget slagit analytikernas prognoser med sina siffror för det tredje kvartalet. Merck tillverkar cancerläkemedlet Erbitux.

PSA Peugeot Citroën sänker utsikterna för bildivisionen för helåret och anger en tilltagande prispress i Europa och förlorad produktion på grund av störningar i leveranserna av komponenter som orsaker. Utsikterna för de andra divisionerna upprepades. Aktien faller tillbaka med 0,8 procent.

Nokia stiger med 2,4 procent i Helsingfors efter att telekomjätten till slut presenterat två nya Windows Phone-modeller, och Telenor ökar 3,6 procent efter en höjning av sin organiska försäljningstillväxt för 2011.

I övrigt väntas Italiens premiärminister Silvio Berlusconi avgå som en del av en uppgörelse med sin koalitionspartner Umberto Bossi angående ekonomiska reformer. Bland annat kommer pensionsåldern i landet höjas till 67 år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?