Europabörser: Goda humöret som bortblåst

De ledande europeiska börsindexen handlades lägre under onsdagens sista handelstimma. Uppgifter om kärvande EU-förhandlingar, bland annat gällande bankers skuldnedskrivning av grekiska statspapper, vände sentimentet under avslutningen.

Runt klockan 17.20 var Euro Stoxx 50 ned 0,6 procent, medan det bredare Bloomberg 500-indexet tappade 0,1 procent.

Parisbörsens CAC 40 var ned 0,2 procent, med bankerna i botten. BNP Paribas och Société Générale handlades 2,6 respektive 2,0 procent lägre.

Utöver nyhetsflödet från det europeiska toppmötet fick de europeiska investerarna sätta tänderna i kvartalsrapporter för det tredje kvartalet.

Bland de som stack ut hittades tyska Merck, som var upp 6,4 procent efter att ha redovisat ett resultat som var bättre än väntat.

Boliden konkurrenten, Nyrstar, meddelade att zinkproduktionen var 12 procent lägre än under föregående kvartal. Aktien var ned 8,3 procent.

I London var FTSE ned 0,1 procent, och i Frankfurt tappade DAX-index 0,9 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?