USA-börser: Nedgången tilltog

De amerikanska börserna slutade lägre på tisdagen efter att statistik visat att konsumenternas förtroende oväntat sjönk i oktober. Samtidigt meddelades från EU-håll att onsdagens ekofinmöte har ställts in.

"Det kommer att bli en långsam återhämtning. Ekonomiska data visar att vi befinner oss i en segdragen process. UPS gav några försiktiga kommentarer gällande global tillväxt. Dessutom är vi fortfarande starkt påverkade av händelserna i Europa", sa Mark Bronzo på Security Global Investors, till Bloomberg News.

Vid stängning var Dow Jones ned 1,7 procent till noteringen 11.707. Det bredare S&P 500 tappade 2,0 procent till 1.229, medan Nasdaq Composite minskade 2,3 procent till 2.638.

Omsättningen var 1 miljard aktier på New York Stock Exchange och 1,8 miljarder aktier på Nasdaq.

Onsdagens planerade ekofinmöte har ställts in. Det uppgav brittiska företrädare på tisdagen enligt Bloomberg News.

Samtidigt meddelade den brittiska regeringen att EU-toppmötet, bland stats- och regeringschefer, och eurotoppmötet på onsdagen ska hållas som planerat.

EU:s ordförandeland, Polen, har bekräftat att ekofinmötet är inställt. Frågor som rör ett heltäckande paket för att lösa skuldkrisen kommer att diskuteras bland EU- ledarna.

Vid 16.00 redovisades att de amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk till 39,8 i oktober, enligt Conference Boards mätning.

Analytikernas förväntningar pekade mot ett index på 46,0, enligt Bloomberg News snittprognos.

Dessutom framgick att amerikanska bostadspriser sjönk 0,1 procent under augusti, jämfört med föregående månad.

Det uppgav regeringsorganet Federal Housing Finance Agency, FHFA, enligt Bloomberg News.

Analytiker räknade med att bostadspriserna skulle ha stigit 0,2 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News prognosenkät.

I juli var bostadspriserna oförändrade jämfört med föregående månad (tidigare +0,8).

Tidigare under eftermiddagen kom statistik som visade att affärskedjornas försäljning under vecka 42 ökade med 2,4 procent jämfört med förra året. Redbooks veckoindex på samma tema väntas strax före börsens öppning, liksom S&P/CS husprisindex för augusti.

Bland enskilda bolag tappade 3M 6,3 procent efter att bolaget sänkt sin vinstprognos för helåret 2011.

Budbolaget UPS och kemiföretaget Du Pont lämnade båda rapporter under tisdagen. I UPS, vars verksamhet betraktas som en indikator för den amerikanska ekonomin, minskade kursen med 2,1 procent.

Du Pont, USA:s största kemiföretag räknat i börsvärde, sjönk 2,5 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 12 punkter till 2,11 procent.

Ericsson stängde 90 öre lägre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?