Råvaror: Guldpriset steg

Råvarumarknaderna visade blandade rörelser på tisdagen. Basmetallerna var övervägande ned, medan ädelmetallerna stärktes.

Råoljan gick i olika riktningar då WTI-oljan ökade, medan Brent minskade.

Vid golvhandelns stängning klockan 20.30 var WTI-oljan i första termin upp 1,88 dollar per fat vilket innebar ett pris på 93,15 dollar per fat.

Brentoljans decembertermin var ned 0,51 dollar till 110,94 dollar per fat.

"Vi har haft negativa ekonomiska rubriker, men WTI fortsätter att öka. Den är bortkopplad från grunderna och det går inte att säga hur högt WTI kommer att klättra", sa Stephen Schork, ordförande i Schork Group, till Bloomberg News.

Onsdagens planerade ekofinmöte har ställts in. Det uppgav brittiska företrädare på tisdagen enligt Bloomberg News.

Samtidigt meddelade den brittiska regeringen att EU-toppmötet, bland stats- och regeringschefer, och eurotoppmötet på onsdagen ska hållas som planerat.

EU:s ordförandeland, Polen, har bekräftat att ekofinmötet är inställt. Frågor som rör ett heltäckande paket för att lösa skuldkrisen kommer att diskuteras bland EU-ledarna.

Vid klockan 16.00 redovisades att de amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk till 39,8 i oktober, enligt Conference Boards mätning.

Analytikernas förväntningar pekade mot ett index på 46,0, enligt Bloomberg News snittprognos.

Dessutom framgick att amerikanska bostadspriser sjönk 0,1 procent under augusti, jämfört med föregående månad.

Det uppgav regeringsorganet Federal Housing Finance Agency, FHFA, enligt Bloomberg News.

Analytiker räknade med att bostadspriserna skulle ha stigit 0,2 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News prognosenkät.

I juli var bostadspriserna oförändrade jämfört med föregående månad (tidigare +0,8).

Förra veckans lagerstatistik från USA överraskade marknaden med en kraftig nedgång i råoljelagren, till den lägsta nivån sedan februari 2010. Då hänvisades nedgången till minskad import, och marknaden inväntar nu nya signaler på om utvecklingen kommer att hålla i sig.

Senare på tisdagskvällen, klockan 22.30, publicerar American Petroleum Institute, API, sina inofficiella lagersiffror som brukar ge en fingervisning på vilket utfallet kommer att bli i onsdagens officiella rapport. Då väntar sig analytikerna en uppgång i råoljelagren om 1,75 miljoner fat. Bensin- och destillatlagren beräknas ha minskat.

På basmetallmarknaden visade tremånadersterminen för koppar på London Metal Exchange en minskning på 105 dollar till 7.530 dollar per ton, efter måndagens kraftiga ökning om nästan 7 procent.

Zinkpriset var ned 34 dollar till 1.842 dollar per ton. Enligt Duncan Hobbs, analytiker vid Macquarie, har en del producenter i Kina börjat dra ned på produktionen efter att metallpriserna fallit under marginalkostnaden för produktion i en "stor andel" av små gruvor med låga malmhalter.

På ädelmetallmarknaden steg spotpriset på guld 53 dollar till cirka 1.706, medan silvret ökade 1,50 dollar till 33,26.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?