Den tyska tioåriga statsobligationsräntan steg 3 punkter till 2,10 procent medan tvåårsräntan var oförändrad vid svenska stängningen, jämfört med samma tid på torsdagen. Svenska marknadsräntor steg 1-2 punkter, med tioårsräntan 2 punkter upp till 1,96 procent.
Både spanska och italienska sjönk, där ECB åter uppges ha varit inne och köpt statsobligationer. Franska räntor var upp i de längre löptiderna medan de korta visade mindre rörelser.
"Frankrike är de bland AAA-länderna som har minst förmåga att hantera kostnaderna för ett utökat stödpaket. De kommer sannolikt att förlora sin AAA-rating så småningom", sade Lyn Graham-Taylor på Rabobank till Bloomberg News.
Standard & Poor's varnade i en rapport på fredagen för att Frankrike, enligt institutets stresstestscenario, riskerar att få sitt kreditbetyg sänkt. Även länder som Spanien, Italien, Irland och Portugal riskerar att få sina betyg sänkta med ett eller två steg.
Fitch har inga planer på att ändra Frankrikes AAA- betyg, enligt David Riley, chef för statsskuldsbetyg vid kreditvärderingsinstitutet.
Förväntningarna om beslut i helgen har dragits ned efter att Frankrikes president Nicolas Sarkozy och Tysklands förbundskansler Angela Merkel på torsdagen sagt att de behöver mer tid på sig för att komma fram till en heltäckande uppgörelse, och att det därför blir ett extra toppmöte den 26 oktober.
EU-källor uppgav för Nyhetsbyrån Direkt på fredagen att beslutet om den sjätte delutbetalningen av nödlånet till Grekland väntas bli det enda konkreta resultatet av eurogruppens möte på fredagseftermiddagen och kvällen.
Övriga svåra frågor - som grekisk skuldnedskrivning, rekapitalisering av banker och en förstärkning av räddningsfonden EFSF - diskuteras, men besluten lämnas till söndagens och onsdagens toppmöten för euroländerna och hela EU.
Enligt Bloomberg News är ett förslag på bordet att utöka lånekapaciteten till 940 miljarder euro genom att kombinera den temporära (EFSF) och den planerade permanenta (ESM) räddningsfonden. Introduktionen av ESM skulle då tidigareläggas till mitten av 2012.
Commerzbank skrev i ett marknadsbrev att de inför helgen väntar sig att regeringarna ska lägga grunden för en förstärkning av bankernas kapitalbas, vilket skulle göra dem betydligt mer motståndskraftiga. Vad gäller EFSF väntar de sig däremot inte något genombrott ännu. Det är tveksamt om tillräcklig "eldkraft" kommer att mobiliseras för att kunna stötta Spanien och Italien, till exempel via en försäkringsliknande lösning, utan pågående ECB-obligationsköp.
"I slutändan kan politikerna återigen söka parlamentsstöd för en ytterligare expansion av EFSF- garantierna. Men vi tror inte att regeringarna i helgens toppmöte kommer att besluta att åter höja garantierna, trots allt passerade det första expansionsprogrammet den parlamentariska tröskeln för bara en vecka sedan", skrev Commerzbank.
De tror ändå att euroländerna i slutändan måste gå med på att utöka garantierna, eller riskera att sätta valutaunionens framtid på spel. Skuldkrisen ser därmed ut att behöva bli värre innan läget kan bli bättre.
"Enligt vår uppfattning så finns det en klar risk för att investerarnas förväntningar vad gäller toppmötena kommer att sluta i en besvikelse. Detta är huvudskälet till att vi tror att den tyska tioåriga statsobligationen kommer att driva ned till historiskt låga 1,60 procent vid årets slut", skrev Commerzbank.
Data på fredagen visade att IFO-index, som speglar klimatet inom näringslivet i Tyskland, sjönk till 106,4 i oktober från 107,4 föregående månad, väntat var en nedgång till 106,2. Förväntningsindex sjönk till 97,0 från 97,9 föregående månad medan nulägesindex sjönk till 116,7 från 117,9.
IFO-ekonomen Klaus Abberger sade i en kommentar att åtgärderna för att stärka euron befinner sig i en kritisk fas, och att företagen därför är mycket försiktiga. Företagen är beredda på ett "första stadium" av svaghet, men förväntar sig inte ett snabbt fall.
"Denna viktiga ledande indikator för den tyska ekonomin pekar därmed klart ned. Mer och mer täcker skuldkrisen ekonomin som mögel. Tysklands BNP kommer knappt att växa under fjärde kvartalet", skrev Commerzbank i en kommentar.
USA-räntorna visade relativt små förändringar. Vid svensk stängning handlades den tvååriga statsobligationen på 0,27 procent, oförändrad från torsdag samma tid medan tioåringen var 2 punkter upp på 2,22 procent.
På valutamarknaden stärktes yenen till den starkaste nivån mot dollarn sedan andra världskriget. Som lägst noterades yenen 75:83, men försvagades sedan något till 76:19 vid den svenska stängningen.
"Man verkar ha varit lång i dollar och kort i yen, och har väntat sig att centralbanken (BOJ) ska gå in och intervenera. Det har varit stoppar på marknaden på tidigare lägstanivåer som har drivit yen/dollar lägre", sade Richard Falkenhäll, valutaanalytiker på SEB till Nyhetsbyrån Direkt.
Mot euron försvagades dollarn till 1:388 mot dollarn, jämfört med 1:376 vid svensk stängning på torsdagen.
Kronan stärktes några öre mot dollarn till 6:57 och tappade ett par öre mot euron till 9:12.