1515
Annons

Asienbörser: Breda nedgångar

Börserna i Asien backade på bred front på torsdagen, efter att investerarna valt en försiktig hållning inför veckoslutets möten mellan Europas beslutsfattande toppskikt. De kinesiska börserna pressades ytterligare av utsikterna för att den hittills starka tillväxten i Kina ska blekna framöver.
Vid klockan 7.35 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 ned 2,3 procent.

Investerarna i Asien följde exemplet från kollegorna i Europa och New York och såg till att trimma sina aktieinnehav inför veckoslutets europeiska toppmöte. Budskapen inför de möten som inleds på fredagen och kulminerar på söndagen då Europas regeringschefer samlas, har hittills inte gett någon enhetlig bild av enhet och samling bland länderna.

"Vi är fortsatt ganska nervösa för Europas kris eftersom vi ännu inte sett något konkret skyddsnät byggas för det finansiella systemet. Pessimismen över Europa sätter nivån på marknadens humör", sade kapitalförvaltaren Mitsushige Akino på Ichiyoshi Investment Management i Tokyo till Bloomberg News.

Intrycket av Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book, som släpptes på onsdagskvällen, bland investerarna var att den amerikanska ekonomin står och stampar, och försämras inte ytterligare. Lägesrapporten förmådde inte dra upp börshumöret.

De kinesiska börserna fortsatte nedåt på den egna agendan om svagare ekonomisk tillväxt i Kina i en miljö med stramare penningpolitik.

I Hongkong var nedgången bred, men Europa-exponerade Esprit Holdings stack ut med ett tapp på 9,0 procent. Vikande råvarumarknader tyngde Cnooc och Petrochina som backade 4,3 respektive 4,9 procent. Aluminum Corp var ned 6,2 procent.

Den råvarutunga Sydneybörsen försvagades av nedgångar för gruvbolagen. BHP Billiton var ned 2,5 procent och Rio Tinto backade 3,4 procent.


Innehåll från RecionAnnons

En mer hållbar framtid, med kunden i fokus

Det finska ingenjörs- och tillverkningsföretaget Recion har återigen gjort entré på den svenska marknaden – denna gång under eget varumärke. Andreas Berglund, Recions Country Manager i Sverige, har sett en tydlig efterfrågan på mer hållbara lösningar från företagets kunder.

– Lyckligtvis har vi redan arbetat mot dessa gemensamma mål i flera år. Recion har länge varit en del av en större industrikoncern men står nu på egna ben på den svenska marknaden. Även om vi är en ny aktör här varumärkesmässigt, har vi en gedigen kunskap och lång erfarenhet, säger Andreas Berglund. 

 

Stor potential i energibesparingar och effektivitet 

 

Vid tillverkningsenheten i Ylivieska har Recion under de senaste åren genomgått en stor omställning mot en mer hållbar tillverkning. Produktionen har bland annat gått över till att använda grön energi som sol- och vindkraft. Man har även gjort stora förändringar i företagets arbetsmetoder, vilket resulterat i både besparingar och förbättrade hälso- och säkerhetsaspekter. 

– Det är en pågående process som vi upprepar på månatlig basis. Det har varit ett nöje att se att både företagets kunder och anställda har uppmärksammat våra ansträngningar och stöttat dem till hundra procent säger fabrikschefen Veikko Suihkonen.  

Andreas Berglund ser stor potential i energiomställningen:

– Recion kan vara med och bidra till etableringen av nya fabriker för produktion av hållbart stål och batterier. Dessa anläggningar kommer kräva avancerad rörteknik, säger han. 

Kunden i fokus

– Nu är företagets mål att öka varumärkeskännedomen och att börja delta i marknadsaktiviteter. När vi träffar kunder och affärspartners i Sverige får vi omedelbar bekräftelse på att vår kunskap och vårt arv är välkommet, eller till och med nödvändigt på den svenska marknaden och fortsätter: Vår framgång i Frövi och Iggesund bevisar att det söks erfarna leverantörer inom krävande, hållbara rörlösningar. Recion har de kvalifikationer som krävs, avslutar han. 

Läs mer om Recion  

Om Recion
Recion är en av de äldsta leverantörerna av avancerade rörkonstruktioner i norra Europa och har cirka 200 anställda och har en årlig omsättning på nära 40 miljoner euro. Recion har expertis inom hög- och lågtryckslösningar samt processrörsystem och har under de senaste decennierna varit involverade i nästan alla nordiska anläggningar som har krävt avancerad rörteknik. Recions kunder har historiskt sett främst funnits inom process- och massaindustrin, där Recion gjort olika etableringar för kraftvärmeverk och kärnkraftverk. 

Följ Recion på LinkedIn

Mer från Recion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Recion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?