Marknadsaktörer håller uppmärksamhet på en ström av uttalanden och rykten om eventuella överenskommelser inför helgens europeiska toppmöten som kan dämpa statsskulds- och bankoron, men det kan vara svårt att hålla isär alla rykten, dementier och hel- och halvofficiella uttalanden.
I centrum för uppmärksamheten står uppgifterna om att Tyskland och Frankrike nu ska ha enats om en "heltäckande plan" inför toppmötet, som The Guardian publicerade på tisdagskvällen.
Tidningen hänvisade till icke namngivna EU-diplomater som uppgett att EFSF:s eldkraft ska ökas till över 2.000 miljarder euro genom att fonden fungerar som ett "försäkringsbolag", att banker ska rekapitaliseras så att de klarar en kärnprimärkapitalgrad på 9 procent (vilket enligt tidningens uppgifter beräknas kosta mindre än de 200 miljarder euro som bland annat IMF-chefen Christine Lagarde tidigare uppgivit).
The Guardian uppgav vidare att Tyskland och Frankrike också ska ha närmat sig en överenskommelse om att öka den privata sektorns inblandning i det andra räddningspaketet för Grekland.
Tidningen uppgifter har inte bekräftats från officiellt håll men vissa officiella kommentarer kan antyda att de åtminstone inte är helt felaktiga. Enligt Financial Times Deutschland har Tysklands finansminister Wolfgang Shäuble informerat parlamentariker om att EFSF:s eldkraft kan utökas genom en försäkringsmodell, men då till maximalt 1.000 miljarder euro.
Österrikes finansminister Maria Fekter sade att landet vill att den privata sektorn ska bidra mer till det andra stödpaketet för Grekland än de 210 procent som var överenskommelsen den 21 juli, men det måste vara frivilligt. Hon sade också att Österrike stöder tanken på en försäkringsmodell för EFSF.
Lutz Karpowitz, senior valutastrateg vid Commerzbank Frankfurt, säger till Bloomberg News att många verkar tro att ett EFSF med leverage (belåning) kan fungera som en lösning för krisen, och det kan bli det förslag som presenteras vid helgens toppmöte, även om han själv är skeptisk till idén.
"Det är det som stöder euron. Vi är pessimistiska om att det verkligen skulle vara en livskraftig lösning på krisen", säger han.
Protokollet från Bank of Englands policymöte den 5-6 oktober visade att en enig policykommitté ställde sig bakom att utöka programmet för tillgångsköp till 275 miljarder pund från 200 miljarder tidigare.
Ledamöterna diskuterade en utökning av tillgångsköpen med mellan 50 och 100 miljarder pund, och beslutet hamnade i mitten av intervallet. De konstaterade att spänningarna relaterade till den europeiska skuldkrisen gjorde att skälen för ytterligare stimulans var övertygande.
Pundet försvagades tillfälligt efter publiceringen av protokollet medan brittiska statspappersräntor inte påverkades nämnvärt, brittiska räntor handlas högre än på tisdagen men har inte stigit lika mycket som tyska räntor.
Det svaga ränteklimatet bidrog också till svag efterfrågan i en emission av tyska tioåriga statsobligationer på onsdagsförmiddagen. Regeringen avsåg att sälja obligationer för maximalt 5 miljarder euro men mottog endast bud för 4,55 miljarder. Tilldelningen blev till slut 4,08 miljarder euro.
Enligt det tyska skuldkontoret speglar auktionsresultatet en "högre nervositet".
Franska statspappersräntor fortsätter samtidigt att handlas något svagare än tyska, det tioåriga räntegapet har utvidgats till 115 punkter, 3 punkter högre än vid tisdagens stängning.
Svenska statsobligationsräntor stiger samtidigt marginellt mindre än tyska räntor på förmiddagen medan kronan handlas något starkare mot euron.
Klockan 14.00 publicerar Norges Bank räntebesked och en ny penningpolitisk rapport, 14 av 15 tillfrågade ekonomer räknar med att styrräntan lämnas oförändrad, på 2,25 procent, enligt en enkät som nyhetsbyrån TDN Finans har sammanställt. Flera bankekonomer räknar nu också med att Norges Bank justerar ned räntebanan påtagligt i den nya penningpolitiska rapporten
I eftermiddag publiceras USA-statistik i form av KPI och bostadsbyggande för september månad. Den förra väntas visa en uppgång med 0,3 procent och kärn-KPI med 0,2 procent, medan den senare spås ha ökat med 3,3 procent, enligt Bloomberg News.
Dessutom publicerar Federal Reserve sin regionala konjunkturrapport, Beige Book, i kväll efter svensk stängning.