1515

USA-börser inleder med nedgång

Börsindexen i New York handlades lägre efter en knapp timmas handel på tisdagen. De amerikanska investerarna hade att väga utfallen från en drös kvartalsrapporter från, bland annat, IBM och Bank of America samtidigt som kinesisk data tyngde på nedsidan.

Vid klockan 16.25 var Dow Jones ned 0,5 procent till noteringen 11.342. Det bredare S&P 500 tappade 0,2 procent till 1.198, och Nasdaq Composite sjönk 0,4 procent till 2.604.

Rapportflödet från USA har nu dragit igång på allvar och tisdagen har flera tunga bolag på agendan.

Bank of America rapporterade en vinst per aktie på 0:56 dollar för det tredje kvartalet, att jämföra med en förlust på 0:77 dollar för det avskrivningstyngda tredje kvartalet i fjol.

Banken redovisade en exponering på 14,6 miljarder dollar mot de så kallade PIIGS-länderna.

Bank of America var upp 6,0 procent.

Goldman Sachs kom med en förlust på 0:84 dollar per aktie för tredje kvartalet, mot en väntad förlust på 0:11 dollar per aktie enligt Bloomberg News snittestimat.

Goldman Sachs steg 1,1 procent.

Efter stängningen på måndagskvällen levererades även en rapport från IBM som uppfattades som svag av analytikerna. Aktien var ned 5,2 procent.

Coca Cola slog förväntningarna på såväl intäkter som vinst i det tredje kvartalet, med en vinst per aktie på 1:03 dollar och intäkter på 12,2 miljarder dollar.

Johnson & Johnson presterade bättre än väntat med en vinst per aktie på 1:24 dollar i tredje kvartalet. Bolaget satte också ett snävare intervall för vinstprognosen för helåret genom att höja lägstanivån.

Coca Cola och Johnson & Johnson var ned 0,7 respektive 0,4 procent.

Efter börsstängningen i New York riktas blickarna mot teknologisektorn då Apple, Intel, Yahoo och Juniper Networks släpper sina rapporter.

Under tisdagsmorgonen inkom data som visade att Kinas BNP-tillväxt för det tredje kvartalet var 9,1 procent. Det var den lägsta tillväxten sedan tredje kvartalet 2009, och svagare än väntade 9,3 procent enligt Bloomberg News snittprognos.

Tyngd av de kinesiska siffrorna var konjunkturkänsliga Freeport McMoran ned 4,6 procent.

På den amerikanska statistikfronten kom statistik som visade att producentpriserna steg 0,8 procent i september, jämfört med augusti, jämfört med en förväntad uppgång på 0,2 procent bland analytikerna enligt Bloomberg news enkät.

Stämningsläget bland amerikanska husbyggare steg i oktober jämfört med månaden före.

Det framgår av National Association of Homebuilders, NAHB, och Wells Fargos index över förtroendet bland de amerikanska husbyggnadsföretagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?