Nordenbörser mot strömmen

I motsats till den generella utvecklingen i Europa stängde börserna i Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Stockholm högre på tisdagen.

Vid stängning var OMXN40 upp 0,6 procent till noteringen 846. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Oslobörsens OBX-index ökade 0,7 procent. Förhoppningar om ett höjt resursintervall för oljefyndigheten Aldous Major South lyfte Statoil 1,8 procent.

Efter att ha varit handelsstoppad sedan 30 september återupptogs handeln i Sevan Marine på tisdagen sedan bolaget nått en uppgörelse med kanadensiska Teekay. Aktien var ned 4,2 procent.

Storebrand tappade 1,4 procent. JP Morgan uttalade att bolaget kan få svårt att nå målen för 2013 och justerade ned riktkursen för bolaget.

I Köpenhamn var OMXC20-index upp 0,9 procent. Indextunga Novo Nordisk ökade 1,9 procent. Sydbank tappade 1,5 procent. Jyske Bank sänkte rekommendationen för sektorskollegan.

Helsingforsbörsens OMXH25-index ökade 0,6 procent. Inför onsdagens rapport var industrikoncernen Wärtsilä upp 1,9 procent.

Johan Sunnanängs +46 8 5191 7914 Nyhetsbyrån Direkt


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?