Europabörser: Frankfurt mot strömmen

De ledande börsindexen i Europa handlades lägre under den sista handelstimman på tisdagen. Frankfurtbörsens DAX-index gick mot strömmen i regionen.

Runt klockan 17.15 var Euro Stoxx 50 ned 0,2 procent, medan det bredare Bloomberg 500-indexet tappade 0,3 procent.

I spåren av att kreditvärderingsinstitutet Moody's satt Frankrikes kreditbetyg, Aaa, under galgen toppades Parisbörsens förlorarlista av BNP Paribas, ned 4,1 procent, och Société Générale som backade 4,8 procent.

Peugeot rapporterade en minskad bilförsäljning och tappade 1,0 procent. Renault målade samtidigt upp en osäker bild av bolagets utsikter för 2012 och var ned 1,2 procent.

Muntrare var det för BMW:s aktieägare, som fick se ett kurslyft på 1,8 procent i Frankfurt. Enligt data sammanställd av Bloomberg uppvisar BMW den snabbaste försäljningstillväxten bland världens biltillverkare.

I spåren av att Kina rapporterade den sämsta BNP- tillväxten sedan tredje kvartalet 2009 tappade konjunkturkänsliga Rio Tinto 4,0 procent i London.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?