1515
Annons

USA-börser: Nedgång väntas

Kurserna på New York-börserna väntas inleda torsdagen med fallande kurser. S&P 500-terminen var klockan 14.40 0,8 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,3 procent under.

Marknaderna i Europa har kastats mellan nedgång, uppgång och sedan nedgång igen på torsdagen. De stora svängningarna har sin bakgrund i den stora osäkerheten som råder kring lösningen av skuldkrisen i Europa. Politikerna har under den senaste veckan eller veckorna skickat signaler om att de har insett allvaret, men tills dess att detaljerna är på plats kommer marknaden att agera påtagligt nervöst.

Bland dagens nyheter i Europa stod en artikel i Financial Times som gjorde gällande att ledande europeiska banker hellre säljer tillgångar än tar in nytt kapital för att höja kapitalnivåerna ut. Att ECB:s månadsrapport slog fast att riskerna på nedsidan i ekonomin har intensifierats och att Fitch, det minsta av de tre stora ratinginstituten, sänkte kreditbetygen för Lloyds och Royal Bank of Scotland gick också att notera.

Från USA har det i vanlig ordning kommit makroekonomisk statistik. Antalet nya arbetssökande uppgick till 404.000 vecka 40, väntat var 405.000. Handelsbalansen uppgick till -45,6 miljarder dollar, väntat var -46,0.

På bolagsfronten redovisade JP Morgan ett justerat resultat på 0,97 dollar per aktie, väntat var 0,93 dollar enligt Zacks. Intäkterna landade på 24,4 miljarder dollar, väntat var 23,8 miljarder. Banken räknar med fortsatt höga nivåer av bolånerelaterade förluster och "navigerar extremt försiktigt i den nuvarande utmanande ekonomiska miljön", enligt vd Jamie Dimon. Aktien var ner 1,6 procent i förhandeln.

Google som rapporterar efter stängningen ikväll var ned med 0,1 procent.

Research in Motion, Blackberry-tillverkaren, rapporterade om en förbättring för de användare i Asien och Europa som har upplevt ekonomiska problem under de senaste dagarna. Aktien var dock fortfarande ned 2,6 procent i förhandeln.


Innehåll från RecionAnnons

En mer hållbar framtid, med kunden i fokus

Det finska ingenjörs- och tillverkningsföretaget Recion har återigen gjort entré på den svenska marknaden – denna gång under eget varumärke. Andreas Berglund, Recions Country Manager i Sverige, har sett en tydlig efterfrågan på mer hållbara lösningar från företagets kunder.

– Lyckligtvis har vi redan arbetat mot dessa gemensamma mål i flera år. Recion har länge varit en del av en större industrikoncern men står nu på egna ben på den svenska marknaden. Även om vi är en ny aktör här varumärkesmässigt, har vi en gedigen kunskap och lång erfarenhet, säger Andreas Berglund. 

 

Stor potential i energibesparingar och effektivitet 

 

Vid tillverkningsenheten i Ylivieska har Recion under de senaste åren genomgått en stor omställning mot en mer hållbar tillverkning. Produktionen har bland annat gått över till att använda grön energi som sol- och vindkraft. Man har även gjort stora förändringar i företagets arbetsmetoder, vilket resulterat i både besparingar och förbättrade hälso- och säkerhetsaspekter. 

– Det är en pågående process som vi upprepar på månatlig basis. Det har varit ett nöje att se att både företagets kunder och anställda har uppmärksammat våra ansträngningar och stöttat dem till hundra procent säger fabrikschefen Veikko Suihkonen.  

Andreas Berglund ser stor potential i energiomställningen:

– Recion kan vara med och bidra till etableringen av nya fabriker för produktion av hållbart stål och batterier. Dessa anläggningar kommer kräva avancerad rörteknik, säger han. 

Kunden i fokus

– Nu är företagets mål att öka varumärkeskännedomen och att börja delta i marknadsaktiviteter. När vi träffar kunder och affärspartners i Sverige får vi omedelbar bekräftelse på att vår kunskap och vårt arv är välkommet, eller till och med nödvändigt på den svenska marknaden och fortsätter: Vår framgång i Frövi och Iggesund bevisar att det söks erfarna leverantörer inom krävande, hållbara rörlösningar. Recion har de kvalifikationer som krävs, avslutar han. 

Läs mer om Recion  

Om Recion
Recion är en av de äldsta leverantörerna av avancerade rörkonstruktioner i norra Europa och har cirka 200 anställda och har en årlig omsättning på nära 40 miljoner euro. Recion har expertis inom hög- och lågtryckslösningar samt processrörsystem och har under de senaste decennierna varit involverade i nästan alla nordiska anläggningar som har krävt avancerad rörteknik. Recions kunder har historiskt sett främst funnits inom process- och massaindustrin, där Recion gjort olika etableringar för kraftvärmeverk och kärnkraftverk. 

Följ Recion på LinkedIn

Mer från Recion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Recion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?