USA-börser: Nedgång väntas

Kurserna på New York-börserna väntas inleda torsdagen med fallande kurser. S&P 500-terminen var klockan 14.40 0,8 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,3 procent under.

Marknaderna i Europa har kastats mellan nedgång, uppgång och sedan nedgång igen på torsdagen. De stora svängningarna har sin bakgrund i den stora osäkerheten som råder kring lösningen av skuldkrisen i Europa. Politikerna har under den senaste veckan eller veckorna skickat signaler om att de har insett allvaret, men tills dess att detaljerna är på plats kommer marknaden att agera påtagligt nervöst.

Bland dagens nyheter i Europa stod en artikel i Financial Times som gjorde gällande att ledande europeiska banker hellre säljer tillgångar än tar in nytt kapital för att höja kapitalnivåerna ut. Att ECB:s månadsrapport slog fast att riskerna på nedsidan i ekonomin har intensifierats och att Fitch, det minsta av de tre stora ratinginstituten, sänkte kreditbetygen för Lloyds och Royal Bank of Scotland gick också att notera.

Från USA har det i vanlig ordning kommit makroekonomisk statistik. Antalet nya arbetssökande uppgick till 404.000 vecka 40, väntat var 405.000. Handelsbalansen uppgick till -45,6 miljarder dollar, väntat var -46,0.

På bolagsfronten redovisade JP Morgan ett justerat resultat på 0,97 dollar per aktie, väntat var 0,93 dollar enligt Zacks. Intäkterna landade på 24,4 miljarder dollar, väntat var 23,8 miljarder. Banken räknar med fortsatt höga nivåer av bolånerelaterade förluster och "navigerar extremt försiktigt i den nuvarande utmanande ekonomiska miljön", enligt vd Jamie Dimon. Aktien var ner 1,6 procent i förhandeln.

Google som rapporterar efter stängningen ikväll var ned med 0,1 procent.

Research in Motion, Blackberry-tillverkaren, rapporterade om en förbättring för de användare i Asien och Europa som har upplevt ekonomiska problem under de senaste dagarna. Aktien var dock fortfarande ned 2,6 procent i förhandeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?