USA-börser: Gryende optimism på Wall Street

De amerikanska börsindexen handlades högre efter ett par timmars handel på onsdagen. Förhoppningar om att Europa ska hitta en väg ut ur skuldkrisen ökade riskaptiten.

Vid klockan 18.05 var Dow Jones upp 1,1 procent, S&P 500 ökade 1,4 procent, medan Nasdaq Composite avancerade 1,3 procent.

Omsättningen var 339 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 784 miljoner på Nasdaq.

De amerikanska investerarna tog fasta på EU- kommissionären Olli Rehns försäkringar om att ledarna i euroområdet närmar sig en samsyn om hur regionens skuldkris ska lösas.

I likhet med sina europeiska sektorskollegor lyfte finanssektorn i New York. Wells Fargo och Citigroup var upp 3,7 respektive 4,4 procent.

Alcoa, som inledde den amerikanska rapportperioden på tisdagskvällen, lyckades inte övertyga sina aktieägare. Bolagets resultat inkom sämre än väntat och aktien var ned 3,0 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?