Europabörser: Bankerna drog uppgången

De ledande börsindexen i Europa handlades högre inför stängningen på onsdagen. De europeiska investerarna tog fasta på EU-kommissionären Olli Rehns försäkringar om att ledarna i euroområdet närmar sig en samsyn om hur regionens skuldkris ska lösas.

Klockan 17.05 var Euro Stoxx 50 upp 2,2 procent, medan det bredare Bloomberg 500-indexet hade stigit 1,5 procent.

De grekiska bankerna fortsatte sin volatila kursutveckling på onsdagen. Alpha Bank och National Bank of Greece lyfte båda över 15 procent.

I Paris ökade BNP Paribas och Societe Generale 5,6 respektive 7,3 procent. CAC 40-index var upp 2,1 procent.

I London steg FTSE-index 1,0 procent. Stärkta av den breda uppgången på råvarumarknaderna var BHP Billiton och Rio Tinto upp 2,5 respektive 2,8 procent.

Nederländska ASML, Europas största tillverkare av utrustning till halvledarindustrin, redovisade ett resultat som var bättre än väntat och aktien ökade 7,1 procent.

Frankfurtbörsens DAX-index steg 2,0 procent. Fordonstillverkarna Daimler och Volkswagen ökade 5,5 respektive 2,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?