Annons

USA-börser: Apple upp i avvaktande handel

De amerikanska börsindexen stängde oregelbundet på tisdagen. Ökande förhoppningar inför rapportperioden vägdes mot oron för skuldkrisen i Europa.

"Det överhängande hotet är den systematiska risken. Med chocken från 2008 färskt i minnet är investerarna mer fokuserade på att skydda sitt kapital än att se möjligheter. En viss lättnad kan följa när vi kommit in en bit i rapportperioden, men vi ska inte gå händelserna i förväg", sade Eric Teal, förvaltare på First Citizens Bancshares, till Bloomberg News.

Vid stängning var Dow Jones ned 0,2 procent till noteringen 11.416, det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent till 1.196, medan Nasdaq Composite steg 0,7 procent till 2.283.

Omsättningen var 0,9 miljarder aktier på New York Stock Exchange och 1,7 miljarder på Nasdaq.

Alcoa, som sköt startskottet för den amerikanska rapportperioden efter börsstängning i New York på tisdagen, steg 2,1 procent inför rapporten.

Aluminiumproducenten redovisade ett justerat resultat per aktie på 0:15 dollar för det tredje kvartalet 2011. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:22 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Försäljningen var 6,42 miljarder dollar. Väntat här var en försäljning på 6,23 miljarder dollar, enligt Bloomberg news.

Efter börsstängningen rapporterades även att Slovakiens parlament röstat nej, i en första omröstning, till utvidgningen av den tillfälliga stödfonden EFSF. Det skriver Bloomberg News.

Sett till sektorer hade teknologi den starkaste kursutvecklingen i New York. Apple och Google var upp 3,0 respektive 1,1 procent.

Motvikter hittades inom telekomsektorn där både AT&T och Verizon handlades lägre.

På statistikfronten gavs det klent med vägledning om utvecklingen för den amerikanska ekonomin.

NFIB, National Federation of Individual Business, rapporterade ett något stärkt förtroende bland USA:s småföretag under september. NFIB:s index steg till 88,9 i september mot 88,1 i augusti. Utfallet blev därmed snäppet bättre än den uppgång till 88,8 som analytikerna i Bloomberg News enkät i snitt räknat med.

Försäljningen i de amerikanska butikskedjorna steg 2,8 procent under vecka 40, jämfört med motsvarande vecka året innan, enligt International Council of Shopping Centers, ICSC, veckorapport på tisdagen. 

Ericsson stängde 65 öre lägre i New York jämfört med stängningskursen på Stockholmsbörsen.

Innehåll från SileonAnnons

Banker behöver växla upp tempot när BNPL-marknaden växer

I takt med konsumenternas ökande efterfrågan på flexibla betaltjänster växer marknaden för Buy Now Pay Later (BNPL) snabbt runt om i världen. Samtidigt är det många banker som halkar efter i utvecklingen och riskerar att tappa marknadsandelar om de inte agerar fort.

– Vi ser att bolag som kan erbjuda BNPL-tjänster växer och tar marknadsandelar från retailbankernas kaka där konsumentkredit är en viktig del av verksamheten. Det här gör att alla internationella banker, inklusive de svenska, nu måste börja agera på konsumenternas förändrade köpbeteenden och efterfrågan, och också börja erbjuda BNPL-tjänster, menar David Larsson, vd på Sileon.  

Det pågår ett tydligt skifte på betal- och kreditmarknaden där de yngre generationerna styr efterfrågan på den digitala och flexibla upplevelsen som BNPL-lösningar tillför. Enligt en rapport från Insider Intelligence i februari 2022 väntas marknaden för BNPL-tjänster nå ett transaktionsvärde på 680 miljarder dollar globalt redan år 2025*. Det innebär en fördubbling av den marknadsstorlek man prognostiserade för några år sedan. För att hänga med i trenden bör man dock agera snabbt, något som kan vara utmanande för banker.

– Svårigheterna för bankerna är att möta den här utvecklingen själva, då många av dem sitter fast i gammal, komplex infrastruktur. Det gör att det krävs stora resurser och tunga IT-investeringar för bankerna om de själva internt ska bygga upp en BNPL-plattform, säger David Larsson. 

Kort ”time to market”

Svenska Sileon, som verkar på den internationella marknaden, erbjuder sina kunder en flexibel och innovativ BNPL-plattform. Genom plattformen kan banker få tillgång till en fullt skalbar BNPL-funktionalitet i egen regi. 

– En BNPL-tjänst måste vara flexibel och det måste gå snabbt att få ut erbjudandet till marknaden. Med vår modulära SaaS-lösning kan bankerna lansera sitt BNPL-erbjudande på endast några veckor. Vår tjänst är enkel att använda, fullt skalbar och går att anpassa med olika erbjudanden till olika kundgrupper på olika marknader och i olika länder, förklarar David Larsson. 

Till skillnad från att bygga en BNPL-plattform internt, blir det oftast betydligt snabbare, enklare och billigare för banker att använda Sileons SaaS-lösning. Då BNPL-tjänsten är fullständigt modulär kan Sileons kunder välja om de vill använda delar av den för att utöka sitt eget betalerbjudande eller satsa på en helhetslösning.

– Vi är ganska ensamma om det här erbjudandet på marknaden. Väljer man Sileon får man även en framtidssäkring på köpet, då vi ligger i framkant och ständigt utvecklar tjänsten för att hela tiden möta konsumenternas ständigt föränderliga behov. Våra kunder kan känna sig trygga i att det är det här vi kan och som vi alla verkligen brinner för, avslutar David Larsson.  

Om Sileon

Sileon är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Med Sileons modulära SaaS-lösning får kunder snabbt tillgång till en skalbar, kostnadseffektiv och API-baserad BNPL plattform – i egen regi.

Läs mer här 

*Statistik från Insider Intelligence, publicerad 3 februari 2022

 

Mer från Sileon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sileon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera