Råvaror: Metallerna tappar

Basmetallerna handlades fortsatt lägre under tisdagens sena kvällshandel. Guld och silver följde med övriga metaller i vandringen nedåt. Oljan handlades högre.

"Oljehandlare är väldigt lyhörda för vad som händer på aktiemarknaden. Aktierna handlas lite högre nu och oljan har rekylerat", Richard Ilczyszyn, marknadsstrateg på MF Global Holdings, till Bloomberg News.

Vid klockan 20.40 var WTI-oljan upp 0:46 dollar till 85:87 dollar per fat. Brent var samtidigt upp 1:77 dollar till 110:72.

På finansmarknaderna hade börsindexen i New York en oregelbunden utveckling med övervägande uppgångar. De amerikanska investerarnas förhoppningar om en stark rapportperiod vägdes mot oron för skuldkrisen i Europa.

Aluminiumproducenten Alcoa, som skjuter startskottet för den amerikanska rapportperioden efter börsstängningen i New York på tisdagen, var upp 1,4 procent.

Bland basmetallerna sjönk aluminium 28 dollar till 2.231 dollar per ton, medan zink backade 39 dollar till 1.912. Kopparn tappade 205 dollar till 7.290 dollar per ton.

På ädelmetallmarknaden hade guldet tappat drygt 15 dollar till cirka 1.661 dollar per uns. Spotpriset på silver var samtidigt ned 0:05 dollar till 32:040.

"Guldet rör sig i linje med de andra råvarorna och reagerar till makroekonomiska händelser", sade Adam Klopfenstein, marknadsstrateg på MF Global Holdings, till Bloomberg News.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?