USA-börser: Intel handelstoppat på svajig börs

De amerikanska börserna noterade blandade rörelser kring nollan under måndagens inledande handel.

En positiv rapport från tungviktaren Exxon Mobil och positiv statistik från USA vägdes mot Egyptenoro samt Intels vinstvarning.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average oförändrad till 11.823. S&P 500 steg 0,1 procent till 1.278 medan Nasdaq Composite tappade 0,2 procent till 2.681.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 180 miljoner aktier, medan den var 350 miljoner aktier på Nasdaq.

"Marknaden befinner sig i ett nervöst tillstånd med å ena sidan oro för utvecklingen av situationen i Egypten, men å andra sidan viljan att fortsätta se stigande aktiekurser", säger Matt McCormick, förvaltare vid Bahl & Gaynor i Cincinnati, till Bloomberg News.

"Vi har fortsatta starka resultat från ledare som Exxon och den amerikanska ekonomin håller på att förbättras. Marknaden är på väg tillbaka till normalt tillstånd igen", säger Richard Campagna, vd för 300 North Capital LLC i Kalifornien, till Bloomberg News.

Exxon Mobil handlades upp 0,9 procent i spåren av en rapport som överträffade analytikernas prognoser både vad gäller omsättning och resultat.

Intel handelsstoppades cirka 15.55, och vid 16.00 kom nyheten om att bolaget sänker sin prognos på grund av ett designfel i ett chip. Intel bedömer att den totala kostnaden för felet kommer att uppgå till cirka 700 miljoner dollar. Samtidigt väntas intäkterna under det första kvartalet minska med 300 miljoner dollar.

Massey Energi steg 10,4 procent efter att det blivit klart att Alpha Natural Resources, USA:s tredje största kolproducent, köper bolaget.

På statistikfronten kom klockan 14.30 siffror som visade att de privata inkomsterna i USA steg med 0,4 procent i december, jämfört med föregående månad och att privatkonsumtionen ökade med 0,7 procent.

Analytiker hade räknat med att inkomsterna skulle ha stigit 0,4 procent och att konsumtionen skulle ha stigit 0,5 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Senare under eftermiddagen visade index från inköpscheferna i Chicago en stegring till 68,8 i januari, från 66,8 föregående månad.

Analytikerna hade räknat med ett index på 64,5, enligt Bloomberg News prognosenkät.

På obligationsmarknaden var tioåringen upp 1 punkt till 3,33 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?