USA-börser: Wall Street klättrar något

De amerikanska börserna gick i en svagt uppåtgående riktning på torsdagen. Handeln har vänt upp till plussidan efter att ha haft en liten dipp efter en positiv öppning.

Vid 20.15 var Dow Jones upp 0,1 procent. S&P 500 steg 0,2 procent medan Nasdaq gick upp 0,6 procent.

Inom Dow Jones leddes uppgången av cykliska bolag. General Electric steg med 1,4 procent.

Caterpillar redovisade ett justerat resultat per aktie klart över den prognossammanställning som Bloomberg News förutspått. Aktien steg med 0,8 procent.

AT&T föll 3,0 procent. Teleoperatören redovisade ett resultat i linje med förväntningarna men intäkterna var något lägre än väntat.

Procter & Gamble rapporterade ett resultat som var något bättre än väntat medan försäljningen inte riktigt levde upp till estimaten. Aktien tappade 3,7 procent.

Läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibbs kom in i linje med prognoserna, både vad gäller resultat och omsättning. Aktien klättrade 1,8 procent.

Qualcomm, som rapporterade efter onsdagens stängning, steg 6,0 procent. Både resultat och prognoser överträffade analytikernas förväntningar.

Motorola Mobility rasade med 11,7 procent. Bolaget spådde att resultatet för första kvartalet blir negativt mot en väntad vinst på 0:01 dollar per aktie.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?