USA-börser: Husstatistik lyfter kurserna

De amerikanska börserna noterade uppgångar på onsdagen.

Efter en trevande öppning steg index sedan statistik indikerat en viss förbättring på den amerikanska bostadsmarknaden.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,2 procent till 12.004. S&P 500 steg 0,4 procent till 1.297 medan Nasdaq Composite gick upp 0,6 procent till 2.735.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 180 miljoner aktier, medan den var 410 miljoner aktier på Nasdaq.

Dow Jones steg strax efter 16.00 över nivån 12.000 för första gången sedan juni 2008.

Dagens rapportflöde var överlag positivt.

"Det finns en viss optimism i bolagsrapporterna och i president Obamas tal. Amerikanerna vill ha konkreta resultat. Därför måste Fed hålla fast vid sitt stimulanspaket", sade Matt McCormick, förvaltare på Bahl & Gaynor, till Bloomberg News.

Inom Dow Jones leddes uppgångarna av Dupont, som steg 2,2 procent.

Home Depot ökade 2,0 procent med stöd av den positiva bostadsstatistiken.

Intel steg 1,2 procent sedan BMO Capital Markets höjt rekommendationen till outperform från tidigare market perform.

Boeing föll 2,6 procent. För helåret 2011 spådde bolaget en vinst per aktie i intervallet 3:80-4:00 dollar. Här låg analytikernas förväntningar om ett justerat resultat per aktie om 4:53 dollar. Resultatet för fjärde kvartalet kom in i linje med förväntningarna.

United Technologies sjönk 0,3 procent. Bolaget redovisade resultat och intäkter för fjärde kvartalet, som var något bättre än väntat.

Yahoo tappade 2,9 procent. Bolaget spådde att försäljningen ex tac första kvartalet blir 1,02-1,08 miljarder dollar. Analytiker räknade med en försäljning på 1,14 miljarder dollar, enligt Bloomberg News. Resultatet för fjärde kvartalet kom in något bättre än väntat.

Juniper Networks redovisar ett justerat resultat på 0:42 dollar per aktie för det fjärde kvartalet. Analytikerna hade väntat sig ett justerat resultat på 0:37 dollar per aktie, enligt en sammanställning av Bloomberg News. Aktien avancerade 7,9 procent.

Rockwell Automation, som konkurrerar med ABB inom automation, klättrade 9,4 procent. Bolaget redovisade ett justerat resultat per aktie för det brutna räkenskapsårets första kvartal på 1:04 dollar, mot väntade 0:88 dollar, enligt Bloombergs.

RF Micro Devices backade 9,3 procent. Omsättningen bolagets tredje kvartal blev 279 miljoner dollar, mot väntade 286 miljoner dollar.

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg 17,5 procent i december jämfört med månaden före, på en säsongsjusterad årstakt på 329.000 enheter, visar statistik från handelsdepartementet.

Analytiker hade räknat med en årstakt på 300.000 enheter i december, vilket skulle innebära en ökning med 3,5 procent jämfört med föregående månads preliminära siffra.

På obligationsmarknaden var tioåringen upp 6 punkter 3,39 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?