Det har inte heller kommit några särskilt stora nyheter under natten. Bank of Japan lämnade som väntat sin styrränta oförändrad och skrev samtidigt upp BNP-prognosen. USA-börserna steg på måndagen och det är mestadels upp i Asien under natten, med undantag för Kina.
Tidig tisdagsmorgon har den amerikanska tvååriga statsobligationsräntan stigit 1 punkt till 0,63 procent, från måndagens svenska stängning. Tioårsräntan har samtidigt stigit 1 punkt till 3,41 procent.
USA-räntorna sjönk tillbaka efter svensk stängning på måndagskvällen efter att bland annat Federal Reserve gått in och köpt obligationer på marknaderna. Sedan steg dock räntorna igen när marknaden i stället fokuserade mer på veckans emissioner på totalt 99 miljarder dollar, som inleds med 35 miljarder dollar i tvåårsobligationer på tisdagen.
"Den viktigaste drivkraften för obligationsmarknaden den här veckan kommer att vara nytt utbud" och Feds första räntemöte i år, sade Paul Horrman, mäklare vid Tradition Asiel Securities i New York, till Wall Street Journal.
Japanska marknadsräntor stiger något i längre löptider, med tioårsräntan upp 2 punkter till 1,26 procent från måndagens svenska stängning.
Bank of Japan lämnade som väntat sin styrränta oförändrad i ett intervall på mellan 0,0 och 0,10 procent och behöll även programmet för tillgångsköp oförändrat.
Centralbanken skrev samtidigt upp sin BNP-prognos för budgetåret till och med mars till 3,3 procent, från tidigare 2,1 procent i den senaste prognosen i oktober. För kommande budgetår väntas BNP växa med 1,6 procent, jämfört med tidigare prognos +1,8 procent.
BOJ behåller sin bedömning av ekonomin och konstaterar att det verkar som om återhämtningen nu tar en paus. Den globala ekonomin väntas gradvis komma förbi inbromsningen och tillväxten kommer att ta fart igen med draghjälp från tillväxtekonomierna.
På valutamarknaden är det också små rörelser, dollarn tappar lite med övriga världsvalutor, men förändringarna från måndagen är ganska begränsade.
Kronan visar små förändringar mot både dollarn och euron.
På tisdagens agenda står bland annat det första estimatet för brittisk BNP under det fjärde kvartalet. Enligt Bloomberg News prognosenkät ekonomin ha växt med 0,5 procent från det tredje kvartalet, och 2,6 procent i årstakt.
Bank Of America Merrill Lynch är mer pessimistiska och räknar med en tillväxt på 0,3 procent från föregående kvartal. Banken skriver i ett marknadsbrev att det finns "betydande nedåtrisker" för tillväxtutsikterna, för även om industrin fortsätter att gå starkt är uppgången i tjänstesektorn dämpad och byggsektorn backar efter stark tillväxt i mitten av 2010.
Eftermiddagens USA-agenda bjuder på en hel del matnyttigt. Förutom sedvanlig veckostatistik över detaljhandelns försäljning föregående vecka står hushållens konfidensindikator i januari på agendan liksom S&P/Case- Shiller och FHFA husprisindex för november.
Hushållens konfidensindikator väntas ha stigit till 54,0 i januari från 52,5 i december, enligt Bloomberg News prognosenkät. Huspriserna i november väntas ha sjunkit med 0,8 procent från oktober och 1,6 procent från året före, enligt S&P/Case-Shiller, respektive varit oförändrade från oktober, enligt FHFA.