Några minuter efter öppning har de svenska statsobligationsräntorna sjunkit 1-2 punkter, med tioårsräntan 2 punkter ned till 3,35 procent. Den tyska tioårsräntan har samtidigt sjunkit 1 punkt till 3,15 procent.
IMF meddelade under morgonen att de skriver upp sin globala BNP-prognos till 4,4 procent i år från tidigare 4,2 procent. Prognosen för 2012 lämnas oförändrad på 4,5 procent.
"Världsekonomin återhämtar sig, men det är en tudelad återhämtning", sade IMF:s chefekonom Olivier Blanchard och tillade att tillväxten de kommande åren inte är hög nog att få arbetslösheten att minska i någon större grad.
Även om den oväntat höga tillväxten i slutet av förra året har hjälpt till att få återhämtningen på stabilare grund är riskerna mot prognoserna fortsatt "förhöjda", enligt IMF.
IMF uppmanar regeringarna i euroområdet att utarbeta en utförlig plan för att förhindra att finansiell stress sprider sig till andra länder och tillväxtländer uppmanas att noga övervaka tillgångspriserna när inflationsriskerna ökar.
Enligt IMF är aktiviteten i "många tillväxtländer fortsatt stark, inflationstryck uppstår och det finns tecken på överhettning, delvis drivet av kraftiga kapitalinflöden".
På tal om inflation i tillväxtländerna höjde Indiens centralbank, RBI, som väntat sin styrränta med 25 punkter till 6,50 procent mot bakgrund av just stigande inflation. RBI reviderade även upp sin inflationsprognos för den sista mars till 7,0 procent, från tidigare 5,5 procent, på grund av att livsmedelspriserna nu stiger på bred front.
"Matprisinflationen är inte begränsad till några få varor. Eftersom den höga matprisinflationen är kvar blir utsikterna för att det spiller över till den allmänna inflationsprocessen snabbt verklighet", skrev RBI som lämnade BNP-prognosen för innevarande budgetår oförändrad till 8,5 procent, med "uppåtbias".
"De nuvarande tillväxt- och inflationstrenderna kräver envishet i den antiinflatoriska penningpolitiska hållningen. Tillväxt-inflations-dynamiken de senaste veckorna tyder på att riskbalansen har förskjutits mot en intensifiering av inflationen", sade centralbankschef Duvvuri Subbarao i ett uttalande.
4Cast skriver i en kommentar att uttalandena tyder på att RBI fortsatt intar en hökaktig hållning och 4Cast räknar med ytterligare en 25-punktshöjning vid kommande räntemöte i mars.
Bank of Japan lämnade som väntat sin styrränta oförändrad på 0,0-0,10 procent och behöll även programmet för tillgångsköp oförändrat.
Den största nyheten var att BOJ skrev upp sin BNP- prognos för budgetåret till och med mars till 3,3 procent, från 2,1 procent i den senaste prognosen i oktober. För kommande budgetår väntas BNP växa med 1,6 procent, jämfört med tidigare prognos på 1,8 procent.
BOJ behåller sin bedömning av ekonomin och konstaterar att det verkar som om återhämtningen nu tar en paus. Den globala ekonomin väntas gradvis komma förbi inbromsningen och tillväxten kommer att ta fart igen med draghjälp från tillväxtekonomierna.
USA-räntorna visar små förändringar från måndagens svenska stängning, med tioårsräntan oförändrat till 3,40 procent.
Marknaden inväntar nu veckans emissioner på totalt 99 miljarder dollar, som inleds med 35 miljarder dollar i tvåårsobligationer på tisdagen.
"Den viktigaste drivkraften för obligationsmarknaden den här veckan kommer att vara nytt utbud" och Feds första räntemöte i år, sade Paul Horrman, mäklare vid Tradition Asiel Securities i New York, till Wall Street Journal.
Förutom emission bjuder tisdagen på amerikansk makrostatistik i form av hushållens konfidensindikator, som väntas ha stigit till 54,0 i januari från 52,5 i december, enligt Bloomberg News prognosenkät.
Det blir även S&P/Case-Shiller och FHFA husprisindex för november, där huspriserna väntas ha sjunkit med 0,8 procent från oktober respektive 1,6 procent från november 2009, enligt S&P/Case-Shiller, respektive varit oförändrade från oktober, enligt FHFA.
På Europaagendan står bland annat det första estimatet för brittisk BNP under det fjärde kvartalet, där tillväxten väntas ha bromsat till 0,5 procent i kvartalstakt från 0,7 procent under det tredje kvartalet. I årstakt väntas brittisk ekonomi ha växt med 2,6 procent.
Bank Of America Merrill Lynch är mer pessimistiska och räknar med en tillväxt på 0,3 procent från föregående kvartal. Banken skriver i ett marknadsbrev att det finns "betydande nedåtrisker" för tillväxtutsikterna, för även om industrin fortsätter att gå starkt är uppgången i tjänstesektorn dämpad och byggsektorn backar efter stark tillväxt i mitten av 2010.
På valutamarknaden tappar dollarn något med övriga världsvalutor och har gått till 1:367 mot euron från 1:365 på måndagen.
Kronan har stärkts 2 öre mot dollarn till 6:54 och 1 öre mot euron till 8:94.