USA-börser: Tekniksektorn tog täten

De amerikanska börserna noterade klara uppgångar på måndagen. Kurserna steg successivt efter en trevande öppning.

Vid stängning var Dow Jones upp 0,9 procent. S&P 500 steg 0,6 procent medan Nasdaq gick upp 1,0 procent.

Teknik- och råvarubolagen gick i täten. Inom Dow Jones gav IBM stöd och avancerade 2,7 procent. Alcoa var dagens vinnare med en uppgång på 4,0 procent.

Intel ökade 2,0 procent sedan bolaget meddelat att det utökar sitt aktieåterköpsprogram med 10 miljarder dollar.

McDonald's steg 0,5 procent efter att tidigare ha varit på minus. Bolaget spådde att stigande råvarupriser kan komma att pressa vinsten under 2011. Resultat och försäljning för fjärde kvartalet kom in i linje med konsensus.

Apple klättrade 3,3 procent till 330 dollar. Barrons skrev att aktien kan stiga till 500 dollar i takt med att företagskunder börjar köpa Ipad och att försäljningen på tillväxtmarknader ökar.

Ericsson noterades 10 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?