USA-börser: Finans och råvaror tynger

De amerikanska börserna visade negativa rörelser på onsdagen. Index har backat de senaste timmarna efter en trevande öppning.

Sentimentet tyngdes av svaga rapporter från Goldman Sachs och andra banker.

Vid 18.00 var Dow Jones oförändrat. S&P 500 sjönk 0,7 procent medan Nasdaq gick ned 0,9 procent.

Goldman Sachs tappade 2,5 procent efter att ha redovisat ett resultat per aktie på 3:79 dollar för det fjärde kvartalet, vilket var i linje med analytikernas förväntningar enligt Bloomberg News. Intäkterna uppgick till 8,6 miljarder dollar, mot väntade 8,9 miljarder dollar.

American Express kommer att redovisa en omstruktureringskostnad på 113 miljoner dollar i det fjärde kvartalet vilket motsvarar 0:06 dollar per aktie. Aktien sjönk 2,6 procent.

Råvarubolagen tyngde också sedan metallpriserna backat. Aloca var ned 0,7 procent.

IBM var 2,9 procent upp och lyfte hela Dow Jones. Bolaget, som redovisade efter tisdagens stängning, överträffade marknadens förväntningar på resultat, försäljning samt resultatprognos. Jonas Cho Walsgård +46 8 5191 7911 Nyhetsbyrån Direkt


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?