Europabörser: Råvarubolagen förlorare

De europeiska börserna noterade oregelbundna rörelser på fredagen. En viss återhämtning kom på eftermiddagen sedan USA-börserna visat en svagt positiv utveckling.

Tidigare under dagen tyngde besked från Kina om att centralbanken höjde bankernas reservkrav med 50 punkter till 19 procent.

Vid klockan 16.50 var European Stoxx 50 upp 0,1 procent. Det bredare Bloomberg 500 gick ned 0,1 procent.

Londonbörsens FTSE 100 sjönk 0,4 procent.

Gruvbolagen tyngdes mest av den fortsatta åtstramningen av den kinesiska ekonomin, vilken väntas leda till en lägre efterfrågan på industriella metaller. BHP Billiton sjönk med 1,4 procent och Rio Tinto med 1,1 procent.

Frankfurtbörsens DAX var oförändrad.

Stålproducenten Thyssenkrupp var dagens förlorare med en nedgång på 3,2 procent. Bolaget meddelade att finansdirektören Alan Hippe avgår i mars, tre år före att hans kontrakt utgår.

Parisbörsens CAC 40 ökade 0,3 procent med stöd av bankerna, som fortsatte att stiga efter en stark vecka. BNP Paribas gick upp 1,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?