USA-börser: Svänger kring nollsrecket

New York-börserna handlas fortsatt kring nollstrecket efter ett par timmars handel. Oväntat svaga arbetslöshetssiffror sätter press samtidigt som lyckade statsobligationsemissioner i Spanien och Italien försvagat dollarn vilket ger stöd åt aktiemarknaden.

Dow Jones index var klockan 18.35 ned 0,2 procent till 11.733. På den bredare marknaden var S&P 500 index ned 0,1 procent till 1.282 medan Nasdaq Composite index steg med 0,1 procent till 2.739.

Omsättningen på NYSE uppgick till 396 miljoner aktier och på Nasdaq till 956 miljoner aktier.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned 3 punkter till 3,33 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 4 punkter till 4,48 procent.

Dagens statistikskörd inkom med blandade resultat. Den negativa överraskningen var att jobbdatan var svagare än väntat. Antalet nya arbetssökande i USA uppgick till 445.000 under förra veckan, vilket kan jämföras med att marknaden hade räknat med att antalet skulle uppgå till 410.000. Utfallet innebär en uppgång med 35.000 jämfört med föregående veckas reviderade utfall om 410.000.

Annars är marknadens radar fortfarande i stor utsträckning inställd på skuldproblematiken i Europa. Och idag kom glädjande nyheter då både Spanien och Italien genomförde lyckade emissioner av statspapper. Det fick euron att stärkas mot dollarn, vilket gav visst stöd åt kurserna på Wall Street.

På den amerikanska bolagsfronten meddelade Merck att man avbrutit en studie med blodproppshämmaren Vorapaxar. Nyheten fick Merck att backa 6,8 procent och det gjorde aktien till den största förloraren inom Dow Jones.

Teleoperatören AT&T uppgav att det fjärde kvartalet kommer att innehålla en engångskostnad på 2,7 miljarder dollar före skatt efter förändrade redovisningsrutiner kring pension och vederlag efter avgång som syftar till att bolaget ska bli mer transparant. Aktien sjönk 0,5 procent.

Försäkringsbolaget AIG meddelade sent igår kväll att bolaget förväntar sig att stänga sin rekapitalisering på fredag och återbetala de medel som bolaget fick från amerikanska myndigheter i samband med finanskrisen. Aktien handlades oförändrad.

Efter börsens stängning väntas Intel släppa sin rapport för det fjärde kvartalet. Förväntningarna ligger vid ett resultat per aktie om 0,53 dollar med en försäljning på 11,4 miljarder dollar. Intel pressades ned 0,2 procent inför rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?