Euron på tioårslägsta

Euron hade två timmar efter den portugisiska auktionen på statsobligationer fallit till 8,83-8,84 kronor och låg samtidigt under 1,30 dollar per euro.

Mot kronan har euron därmed rasat med 14 procent på ett år, ned till den lägsta noteringen på över tio år.

Enligt bedömare kan nedgången fortgå. SEB:s ekonomer sänkte i veckan sitt riktmärke för eurokursen på ett års sikt till 8,60 kronor, men ser en risk för att det kan bli under 8,30 kronor per euro.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?