Asienbörser: Skuldoro tynger utvecklingen

Indexen på de ledande asiatiska börserna hade blandad utveckling under tisdagens handelssession. Exportbolag tappade på oro för den europeiska skuldkrisen medan råvarurelaterade aktier steg.

"Skuldkrisen i Europa har flaggat upp igen, och oron kommer att kvarstå till regeringarna vidtar åtgärder", sade Lee King Fuei, förvaltare på Schroders i Singapore, till Bloomberg News.

Alumina tappade 4,3 procent. Alcoa redovisade sent på måndagen sin rapport där resultatet var bättre än konsensus medan försäljningen var i linje. Aktien föll dock ändå med 1,7 procent i efterhandeln.

Esprit Holdings, som får över 80 procent av sin försäljning från Europa, tappade 1,1 procent sedan priserna för att försäkra sig mot betalningsinställelser från Portugal och Irland stigit till nya rekordnivåer.

Cnooc, Kinas största oljeproducent, steg 1,9 procent efter att China Daily skrivit att Royal Dutch Shell för diskussioner med National Offshore Oil om att delta i den andra fasen av Huizhou raffineringsprojektet.

Petrochina klättrade 1,6 procent sedan bolaget skapat ett samriskbolag med det brittiska raffineringsbolaget Ineos Group Holdings om att raffinera och handla oljeprodukter i Scotland och södra Frankrike.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?