1515

USA-börser: Uppåt inför Fed-besked

USA-börserna stängde upp måndagen. Handeln var avvaktande och omsättningen låg inför Federal Reserves räntebesked på tisdagen.

Marknaden hade förhoppningar om att Fed kommer med fler stimulansåtgärder i samband med tisdagens räntebesked. Stöd kom även från Europabörserna, som noterade breda uppgångar.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp 0,4 procent till 10.699. S&P 500 steg 0,6 procent till 1.128 medan Nasdaq Composite ökade 0,8 procent till 2.306.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 790 miljoner aktier, medan den var 1,6 miljarder aktier på Nasdaq.

"Förhoppningen är att Fed kommer att vidta fler kvantitativa stimulansåtgärder. Det är bra för aktiemarknaden eftersom det pumpar in mer pengar i systemet om Fed köper MBS och statspapper. Å andra sidan är en sådan åtgärd ett erkännande att hålet vi gräver blir djupare", sa Ralph Shive, förvaltare på Wasatch-1st, till Bloomberg News.

Hewlett-Packard meddelade efter fredagens stängning att bolagets vd Mark Hurd avgår med omedelbar verkan. En intern utredning angående anklagelser om sexuella trakasserier visade att Mark Hurd haft ett förhållande med en entreprenör, som genom Mark Hurd ska ha fått otillbörliga ersättningar från HP.

HP höjde även prognoserna för helåret på fredagen. Aktien rasade 8,0 procent. HP:s konkurrenter med IBM i spetsen gick också upp på nyheten.

Till förlorarna hörde också storbankerna, som hade ett antal dagar med tradingförluster under andra kvartalet till skillnad från första kvartalet då de inte hade någon dag med tradingförluster. JP Morgan backade med 1,5 procent och Bank of America med 0,4 procent.

McDonalds steg 1,6 procent. Försäljningen i jämförbara restauranger ökade med 7 procent i juli. Analytikernas genomsnittsprognos låg på 5,1 procent, enligt Bloomberg News. Försäljningen i USA steg med 5,7 procent.

Cisco var en annan vinnare med en uppgång på 2,9 procent.

Visa steg 3,6 procent efter en positiv artikel i Barron's. Tidningen skriver att bolaget är undervärderat, och att en ökning i kortverksamheten kommer att kompensera för skärpt lagstiftning vad gäller avgifter.

Tioårsobligationen noterades var oförändrad på 2,82 procent.

Ericsson noterades 39 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?