1515

Terminerna pekar upp inför amerikansk börsöppning

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar uppåt inför att onsdagens handel ska inledas i New York, efter att arbetsmarknadsstatistik inkommit över förväntan.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 42.000 personer i juli enligt en undersökning från ADP Employer Services, rapporterar Bloomberg News. Undersökningen baseras på ett urval av 225.000 privata företag.

    Enligt Bloomberg News enkät väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle öka med 30.000 personer, medan Reuters konsensusprognos spådde en ökning på 40.000.

Time Warner steg 2,1 procent i förhandeln då företagets resultat för det andra kvartalet inkommit över förväntan, efter att annonsmarknaden för tidningar och kabel- tv börjat återhämta sig.

Husbyggaren Pultegroup ökade 4 procent efter att ha rapporterat sin första vinst sedan 2006.

Research In Motion har meddelat att bolaget inte kommer lämna ut koder för att möjliggöra övervakning av information som skickas mellan Blackberry-telefoner. Saudiarabien har sagt att landet kommer blockera vissa av mobiltelefonens tjänster från och med fredag.

På makrofronten återstår idag klockan 16 tjänstesektorns ISM-index, som väntas ha sjunkit till 53,0 från 53,8, vilket skulle vara den lägsta nivån på fem månader.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?