1515

New York-börser: Terminerna pekar svagt ned

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar på en något negativ öppning inför att handeln i New York ska inledas på måndagen.

Dagens amerikanska statistikknippe uppehöll sig omkring privatkonsumtionen som steg med 0,4 procent i juli, jämfört med föregående månad. Samtidigt ökade de privata inkomsterna med 0,2 procent från månaden före.

Analytiker hade räknat med att konsumtionen skulle ha stigit 0,3 procent och att inkomsterna skulle ha stigit 0,3 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Dessutom steg index för kärninflationen med 0,1 procent jämfört med föregående månad och steg 1,4 procent jämfört med samma månad året innan, vilket var helt i linje med marknadsförväntningarna.

På den amerikanska bolagsscenen står bland annat Genzyme i fokus efter att styrelsen i det amerikanska läkemedelsbolaget enhälligt avvisat budet från Sanofi-Aventis på 18,5 miljarder dollar med motiveringen att budet inte var tillräckligt.

Även Hewlett Packard står i rampljuset sedan bolagets styrelse föreslagit ett utvidgat återköpsprogram av egna aktier om 10 miljarder dollar. Ingen ytterligare statistik väntas under måndagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?