1515

Europabörser: BMW mot dyster ström

Fordonsrelaterade aktier agerade under förmiddagshandeln motvikt till det allmänt sura börsklimatet som präglade Europabörserna på tisdagen.

Den tyska biltillverkaren BMW, som lämnade delårsrapport för det andra kvartalet på morgonen, anförde sektorn med en uppgång på 4,2 procent i Frankfurt.

BMW:s nettoresultat för det andra kvartalet landade på 831 miljoner euro (119), att jämföra med väntade 546 miljoner euro enligt Bloomberg News prognosenkät.

Samtidigt steg försäljningen för perioden med 18 procent till 15,3 miljarder euro.

Det är framför allt en stark försäljning i Kina och en återhämtning på den amerikanska marknaden, väldens två största personbilsmarknader, som ligger bakom BMW:s starka resultat.

Det är också de två faktorerna som angavs som orsaker till att såväl BMW som Daimler nyligen höjde prognoserna för det innevarande året.

BMW har hittills sålt 25.000 enheter av sin nya 5- serie sedan bolaget inledde försäljningen av de nya modellerna i mars. Daimler meddelade i förra veckan att bolagets resultat för det tredje kvartalet kommer att bero på hur snabbt man lyckas producera för att tillgodose den orderingång man ser.

Daimler bidrog till att lyfta sektorn på de europeiska börserna under förmiddagens handel med en uppgång på 0,8 procent i Frankfurt.

Peugeot och Renault handlades samtidigt uppåt på Parisbörsen tillsammans med fordonsunderleverantörerna Michelin och Valeo.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?