1515

USA-börser: Uppåt på lättnad över jobbsiffror

USA-börserna visade måttliga uppgångar i torsdagens inledande handel. Därmed fortsätter den positiva trend som inleddes under gårdagen.

Före öppningen kom statistik på att antalet nyanmälda arbetslösa minskade mer än väntat förra veckan, vilket stärkte sentimentet.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,3 procent till 10.092. S&P 500 steg 0,5 procent till 1.061 medan Nasdaq Composite ökade 0,5 procent till 2.152.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 140 miljoner aktier, medan den var 300 miljoner aktier på Nasdaq.

"Det rådande sentimentet är lättnad, åtminstone i en vecka", sa Nick Sargen, investeringsdirektör på Fort Washington Investment Advisors, till Bloomberg News.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 31.000 personer till 473.000 personer, under vecka 33, jämfört med föregående vecka, enligt säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.

Analytiker hade räknat med 490.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

För vecka 32 uppgick antalet nyanmälda arbetslösa till reviderade 504.000 personer (500.000).

Råvaru- och verkstadsbolag låg i täten.

Boeing klättrade 2,2 procent. Goldman Sachs höjde sin resultatprognos för flygtillverkarens fjärde kvartal till 1,15 dollar per aktie från tidigare 1,12 dollar. Enligt Goldman kan Boeing förbättra vinstmarginalerna i takt med att volymerna ökar och kostnader för forskning minskar.

Alcoa gick upp 1,8 procent sedan aluminiumpriset stigit med resten av basmetallerna.

Oljebolagen tillhörde också vinnarna efter att råoljan fortsatt att röra sig uppåt på torsdagen.

Exxon Mobil var upp med 0,6 procent och Chevron med 0,1 procent.

3Par accepterade Dells nya bud på 24:30 dollar per aktie motsvarande totalt cirka 1,6 miljarder dollar. 3Pars aktie sjönk med 1,9 procent eftersom budstriden med HP förmodas vara över. Dell var upp 0,9 procent.

Hewlett-Packards konkurrerande bud var på 24 dollar per aktie. HP steg 0,7 procent.

Cisco meddelade att bolaget avser att förvärva amerikanska Extendmedia, som levererar mjukvara och tjänster för hantering av internetbaserade innehållstjänster över olika användarterminaler. Ciscos aktie var ned 0,1 procent.

Tioårsobligationen var oförändrad på 2,54 procent.

 


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?