1515

Stockholmsbörsen: Vänder uppåt igen

Stockholmsbörsen steg på torsdagen sedan riskaptiten generellt kommit tillbaka efter den senaste tidens svaga utveckling. Utvecklingen var liknande på de ledande europeiska börserna.

"I går kväll indikerade S&P:s Bull and Bear Index att nästan alla investerare är negativa, vilket gav en signal om att det var dags att gå emot marknaden (contrarian call), och det gör att det i alla fall kortsiktigt studsar upp", säger en tradingchef till nyhetsbyrån Direkt.

Klockan 13.00 var OMXS30 0,8 procent upp till noteringen 1.003,4. Omsättningen uppgick till 4,4 miljarder kronor. Innan dagens öppning hade OMXS30 tappat nära 6 procent på fem handelsdagar.

SKF B avancerade 2,2 procent till 132:40 kronor. Bolaget upprepade sina marknadsutsikter för det tredje kvartalet vid sin kapitalmarknadsdag på torsdagen. Bedömningen över efterfrågebilden det tredje kvartalet är i dag den samma som bolaget gjorde när den senaste rapporten släpptes i mitten av juli.

Atlas Copco A ökade 1,9 procent till 113:20 kronor. Enligt uppgift till Nyhetsbyrån Direkt ska Atlas Copco ha talat på SEB Enskildas seminarium under onsdagen och där ha uttryckt att det inte märkt några förändringar i efterfrågan.

Volvo B var 1,6 procent upp till 84:80 kronor. Swedbank Markets har höjt rekommendationen för Volvo till starkt köp från tidigare köp och SEB Enskilda har upprepat köp och riktkurs 103 kronor.

Sandvik steg 2,9 procent till 88:35 kronor efter att innan dagens öppning ha fallit med 8 procent på en vecka.

Telia Sonera backade 0,5 procent till 51:90 kronor medan Nordea var 0,8 procent upp till 66:10 kronor. Regeringen vill fortsätta att sälja statliga bolag och högst på försäljningslistan står Telia Sonera, Nordea och SBAB. Det sade näringsminister Maud Olofsson i samband med att allianspartierna presenterade sitt valmanifest på torsdagen.

Fenix Outdoor B ökade 3,9 procent till 145:50 kronor och Duni var 3,2 procent upp till 56:50 kronor efter köprekommendationer i det senaste numret av Veckans Affärer.

Net Entertainment B adderade 4,7 procent till 56 kronor efter att ha redovisat ett resultat efter skatt på 30,4 miljoner kronor för det andra kvartalet. En förbättring jämfört med 22,6 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare. Nettoomsättningen steg till 89,2 miljoner kronor.

Loomis B steg 3,1 procent till 75:25 kronor sedan Nordea höjt rekommendationen till starkt köp från tidigare köp och upprepat riktkursen om 105 kronor.

Terminerna för de ledande USA-indexen pekar upp med 0,1 procent inför statistik över nyanmälda arbetslösa förra veckan klockan 14.30. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntas antalet uppgå till 490.000, vilket skulle vara en minskning med 10.000 jämfört med föregående veckas preliminära utfall.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?