1515

Stockholmsbörsen: Uppgång väntar

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp inför att handeln i Europa ska inledas på torsdagen med stöd av utvecklingen i USA och Asien.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,3 procent högre, CAC 40 Index ökade 0,4 procent medan DAX-terminen steg 0,2 procent.

Börserna i New York stängde svagt upp på onsdagen efter en återhämtning för oljepriset och stigande kurser för flera detaljhandelsbolag. Dow Jones slutade 0,1 procent högre, en förbättring jämfört med vid europeisk stängning då indexet var kring -0,3 procent. S&P 500 steg 0,2 procent och Nasdaq Composite ökade 0,3 procent.

Indexen på de ledande asiatiska börserna var högre på torsdagen. Tokyobörsen steg efter att tidningen Nikkei skrivit att Japans regering kan komma att förlänga programmet för bolån. Vidare skrev Sankei att Bank of Japan överväger åtgärder för ytterligare penningpolitiska stimulans. Teknikbolagen i regionen stärktes av att Applied Materials efter stängningen i New York höjt resultatprognosen för innevarande kvartal.

Nikkei 225 steg 1,3 procent, Hang Seng ökade 1,2 procent och Shanghai Composite klättrade 1,1 procent.

China Mobile har rapporterat ett nettoresultat på 57,6 miljarder yuan för det första halvåret. Analytikernas förväntningar som låg på 56,4 miljarder yuan, enligt Bloomberg News prognosenkät. Försäljningen blev 229,8 miljarder mot väntade 229,3 miljarder yuan. Operatören upprepade capex om 123 miljarder yuan för helåret 2010.

Björn Borg har redovisat ett resultat efter skatt på 10,8 miljoner kronor för det andra kvartalet. En förbättring jämfört med 8,4 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare. Nettoomsättningen steg till 101 miljoner kronor.

Proffice resultat blev 16 miljoner kronor för det andra kvartalet, jämfört med 25 miljoner kronor ett år tidigare. Nettoomsättningen steg något till 1.024 miljoner kronor.

Doro har redovisat ett resultat efter skatt på 7,3 miljoner kronor för det andra kvartalet, jämfört med en förlust på 4,8 miljoner andra kvartalet 2009. Nettoomsättning steg till 131 miljoner kronor.

BTS höjde i samband med sin rapport prognosen för helåret till att resultat före skatt 2010 blir väsentligt bättre 2010 än 2009. Tidigare bedömning var att resultatet före skatt skulle bli bättre i år jämfört med i fjol.

På torsdagens agenda finns detaljhandelsförsäljningen i Storbritannien under juli klockan 10.30, med en väntad uppgång med 0,3 procent jämfört med månaden före enligt Bloomberg News prognosenkät.

Från USA kommer under eftermiddagen nyanmälda arbetslösa förra veckan, som väntas uppgå till 478.000, vilket skulle vara en nedgång med 6.000 från föregående veckas preliminära utfall.

Dessutom kommer från USA ledande indikatorer i juli, väntat +0,1 procent, och Philadelphia Fed index för augusti, som spås ha stigit till 7,2 i augusti från 5,1 i juli enligt Bloomberg News prognosenkät.

Efter stängningen i New York ikväll redovisar Dell och Hewlett-Packard sina rapporter.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?